Пирло: Шкафчето ми в съблекалнята е най-опасното място в Торино


Н. Гавазов

Пирло: Шкафчето ми в съблекалнята е най-опасното място в Торино

Полузащитникът на Ювентус Андреа Пирло в своята готов за пускане на пазара автобиография разказа за опита си в работата със старши-треньора на отбора Антонио Конте.

"В своята кариера съм имал работа с много треньори, но Конте е единственият, който повече от всички ме порази. Беше му необходима само една реч с няколко прости думи, за да ме покори и убеди да дойда в Ювентус. Представи се пред отбора още в първия ден на летния сбор в Бардонеки. По това време в неговите вени вече течеше огън, а движенията на тялото му напомняха тези на змия. "Този състав, мили момчета, два пъти подред завършва на седмо място. Това е лудост. Шокиращо е. Не съм дошъл тук за това, така че престанете да бъдете лайна", спомня си Пирло.

"Ако Ариго Саки е гении, какъв е Конте? Очаквах, че в Ювентус ще има добър треньор, но не и толкова добър. Смятах, че той е наставник с голяма харизма и характер, но установих, че той също така може да ни научи много в тактическо и техническо отношение. В тренировките играем 11 срещу 0 и правим едни и същи упражнения докато не ги научим. Затова и побеждаваме, когато след това излезем 11 на 11. Когато не е доволен от представянето ни Конте се превръща в истински звяр в съблекалнята. Той следи всеки детайл. Често пъти той може да предскаже какво ще се случи в следващите 45 минути", споделя полузащитникът.

"Има едно нещо, което никога не бих направил - няма да избера шкафче в съблекалнята до това на Буфон на стадиона на Ювентус, защото то е точно срещу вратата. Това е най-опасното място в Торино, особено на полувремето на мачовете. Конте възпламенява цялата съблекалня - дори когато побеждаваме - хвърля всичко, което му попадне под ръка в стената. Под ръката му може да попадне всичко, но най-вече бутилка пълна с вода. Много газирана вода. Той се превръща в звяр и никога не е доволен, тъй като все намира нещо, което не е направено както трябва. И е способен да предвиди всичко, което ще се случи в следващите 45 минути", пише Пирло.

 

  Сподели
179