Анонс на сезона в италианската Серия А - Част 1


.

Анонс на сезона в италианската Серия А - Част 1

Футболна Италия постепенно се активизира след лятната летаргия в която беше изпаднала. След Суперкупата на страната и Тим Кап, се открива и сезона в Серия А. Ние ще представим накратко всички участници в предстоящия шампионат, ще Ви запознаем с новите попълнения, а също така и с треньорите, много от които най-вероятно няма да изкарат до край сезона.

Интересното впрочем започна още с първият официален мач за сезон 2009 -2010, завършил съвсем неочаквано, напук на предварителните прогнози. Римският Лацио победи с минимален резултат Интер и заработи първият трофей за Балардини. Още един път може да се запознаете с най-важните моменти в срещата.

 

Представяме отборите:

 

ТРОЙКАТА КЛУБОВЕ ПРЕДСТАВЛЯВАЩА ГЛАВНА ОПАСНОСТ ЗА ГРАНДОВЕТЕ

Удинезе

Втора година отборът стабилно заема седмото място в първенството и се явява най-опасният нарушител на спокойствието на претендиращите за медал отбори. За две години начело на Удинезе, Паскуале Марино съумя да създаде отбор, който да бъде равностоен 90 минути на грандовете и да си извоюва репутацията на най-твърд и неотстъпчив противник. Рецептата на успеха се казва добрата полузащитна линия, ръководена от Д'Агостино и нападателната двойка Куалярела - Ди Натале. Но черно-белите се лишиха от Куалярела, който премина в Наполи, но да се надяваме, че идването на негово място на ветерана Коради ще се компенсира трансфера. Прогнозата е за спокойно класиране в турнирите на Лига Европа и заплаха и тази година за грандовете.
Ключови нови попълнения: Коради
Ключови играчи напуснали отбора : Куалеряла

Палермо:

Бихме казали - отборът с най-успешна предсезонна подготовка, след като спечелиха всичките си приятелски срещи. Новият треньор на отбора - големия вратар Дзенга не скрива удовлетворението си от отбора и особено към голмайстора Фабрицио Миколи. Като прибавим и любимеца на тифозите уругваеца Кавани, нападателната двойка ще продължи да тероризира вратарите на Серия А. Разбира се без добра полузащита това е немислимо и опитния Ливерани, и пробивния бразилец Симплисио, несъмнено ще подпомагат и тази година успешно атаката на островитяните. Това не са празни думи, защото миналата година паднаха скалповете на Ювентус, Милан и Рома, и когато отборът се разиграе наистина става страшно за съперника му. Прогнозата е класиране в Лига Европа и достойно място в таблицата на Серия А... и поне още два скалпа на някой гранд.
Ключови попълнения: Рубиньо, Бертоло, Пасторе
Ключови играчи напуснали отбора : Амелия, Гуана

Наполи

И в този сезон страшният някога Наполи ще се опита да напомни за тези времена когато се говореше за него в цяла Европа, но разбира се Марадона няма да се върне. Миналият сезон започна добре за отбора, но към средата на шампионата неаполитанците започнаха да губят мач след мач, разделиха се с Едуардо Рей - човекът, който изведе отбора от Серия С в елита. Появата на Донадони не доведе до нищо и отборът зае 12 място в крайното класиране.Президентът Лауренте проведе солидна селекция и прогнозите са класиране за Лига Европа и борба в челната осмица.
Ключови попълнения: Куалярела, Лавеци, Хофер, Чигарини, Кампаняро, Цунига

 

 

ТРОЙКАТА КЛУБОВЕ СМЯТАНА ЗА АУТСАЙДЕРИ

Каляри

В новия сезон клубът от Сардиня определено влиза с голям оптимизъм. Отборът въпреки ограничения бюджет е добре окомплектован, загуби само Акуафреска и най-важното е, че начело на отбора стои здравомислещ треньор.
Ключови новопопълнения: Нене, Бароне
Ключови играчи напуснали отбора: Акуареска

Сиена

След загубата на ключови полузащитници, феновете на отбора има защо да се безпокоят за бъдещето на отбора си и почти сигурно единствената цел на отбора през следващия сезон ще бъде да запази мястото си в Серия А.

Катаня

Изминалият сезон за отбора бе като приказка. Поради това, че е скромен клуб и не можа да се закрепи, а и няма потенциала да атакува първата половина на таблицата, отборът изпълни най-важната задача - оставане в елита и то много лесно. За запалянковците на отбора ще останат откраднатите точки от големите на собствен терен, но и знаменитата победа в дербито срещу Палермо като гост с 4:0. Най-голямата загуба на отбора е напускането на треньора Дзенга и преминаването му в друг сициалински отбор, този на Палермо. На негово място дойде Атцори и как ще се справи с работата си в клуба е практически невъзможно да кажем.През настоящия сезон борбата ще бъде основно за запазване място в елита, а новото попълнение в отбора Джовинко, несъмнено ще спомогне за товa.

 


ТРОЙКАТА КЛУБОВЕ С НАЙ - НЕПОСТОЯННА ИГРА:

Болоня,Аталанта и Киево са от тройката клубове,които могат да опънат нервите на противника, но и на собствените си запалянковци

Болоня

Пападопулу смени през април месец Саниша Михайлович на треньорския пост и в последния момент успя да измъкне отбора от пропадане във Серия Б. Несъмнено, опитният специалист може да служи като гаранция за това, че през новия сезон Болоня ще се опита да се върне в зоната която дава право на участие в евротурнирите, както и славата на стралище за грандовете. Амбициите се виждат от действията на отбора на трансферния пазар. Въпреки напускането на отбора от Кастелини, Маркини, Волпи, , на тяхно място дойдоха Дела Рока, Лана, Вивиано, Тедеско, Рафаел Сантос, Коломба и Освалдо. Всичко обаче опира до там, до колко останалите отбори са станали по-силни, а това което Болоня трябва да покаже тепърва предстои.

Аталанта

Не претендиращ за някакви високи места, но и не отстъпващ от заеманите позиции през годините, Аталанта проведе един противоречив сезон, в който не успя да влезе в челната десятка. Отборът на Луиджи Дел Нери няма в състава си играчи от висока класа, но създаде някои феерически мачове срещу грандовете. Също така показа и безволеви футбол срещу отбори от своята черга. При всичките плюсове и минуси остави зад себе си Наполи и Сампдория. Седмица след края на първенството обаче, Нери бе сменен с Грегучи, но по-важното бе пристигането на Акуафреска в Бергамо. Другата придобивка е пристигането на Казерта от Лече, предсезонната подговка на отбора премина повече от добре. Всичко това дава основания, че Аталанта ще удържи позициите от миналата година, а за нещо повече ще трябва още стабилност.

Киево

За Киево изминалият сезон можем да кажем, че беше битка за оцеляване. След година прекарана в Серия Б, отборът трудно се адаптира към жестоката реалност на елита и след шест поредни загуби на мястото на треньора Яини дойде Доменико Ди Карло, и отборът се спаси от изпадане,но със сизифовски мъки. През лятната пауза може да се каже, че не направи кой знае какви продобивки откъм играчи, напротив - напуснаха Еспозито, Макинва и Петреску. Тежък сезон се очертвава отново за отбора, като основната цел ще бъде оставане в елита.

За новите членове на елита - Бари, Парма и Ливорно можем да кажем, че в предвид потенциала който имат и скамейката играчи, усилията ще бъдат съсредоточени около оставането им в елита. Поне един от тях ще излети обратно в Серия Б, но всичко зависи от това как ще тръгнат в първенството и няма ли гарда да спадне още след първите срещи, които по нищо не си приличат с двубоите от Серия Б Изключение може би прави Парма с Божинов, но дали ще стигнат усилията на футболистите да се проберят с конкуренцията за класиране сред първите 12 както обяви ръководтвото на отбора , това предстои да видим в събота.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

 

 

  Сподели
242