Лацио - Ювентус: Без победител


Н. Гавазов

Лацио - Ювентус: Без победител

Лацио - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 15.04.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Джанокаро

Лацио ще посрещне Ювентус в мач от 32-я кръг на Серия А. Шансовете на римляните за място в Шампионска лига са много малки, тъй като столичани изостават на осем точки от третия Милан, но все пак Владимир Петкович не може да не се радва с това, което постигна през този сезон и то в отсъствието на Мирослав Клозе. През миналата седмица "орлите" отпаднаха в Лига Европа и сега ще имат възможността да се съсредоточат изцяло върху вътрешното първенство и Купата на страната. Повод за оптимизъм е римското дерби, в което Лацио макар и с човек по-малко продължи да притиска своя градски съперник. Тревогата обаче идва от това, че хората на Петкович отправиха 26 удара към вратата на Фенербахче, а успяха да вкарат само един гол.

Двата мача с Байерн Мюнхен са назад - Ювентус отпадна от числото на четирите най-силни в Шампионска лига и сега в Италия имат намерение по най-внимателен начин да анализират причините за неуспеха. Бепе Марота определи двете най-важни неща, които ще помогнат на отбора в бъдеше - "опит и пари". Впрочем, внимателен сравнителен анализ на похарчените средства за нови играчи показва, че за последните три години "Стара дама" е дала повече средства за трансфери, отколкото Байерн Мюнхен. Анализите продължават. Иначе "бианконерите" са лидери в класирането на Серия А с осем точки пред втория Наполи, но Антонио Конте знае, че няма право да губи днешния мач, особено на фона на предстоящия сблъсък с Милан след шест дни.

Джузепе Биава, Сенад Лулич и Стефан Раду са наказани докато Кристиан Броки, Андер Диас и Бруно Перейриня са аут заради контузии. Вероятно Станкевициус ще замени португалеца, а Онаси ще играе в средата на терена. Атаката ще се води т Мирослав Клозе, въпреки че немецът не се намира в много добра форма след контузията си.

Отсъстващ в състава на гостите е Джовинко. Изненадващо, италианските медии твърдят, че Киелини се е завърнал в отбора, въпреки че по-рано бе съобщено, че защитникът, който получи травма в мача с Байерн ще е извън терените за 15 дни. Изглежда, че в Торино са извършили някакво чудо, но ние не вярваме в чудеса и поради това ще се доверим на думите на Конте, който в събота каза, че Киелини, Джовинком Анелка, Пепе и Бендтнер няма да пътуват до Рим.

Последните три мача в Серия А между Лацио и Ювентус на "Олимпико" завършиха с победа на торинци. Сблъсъкът в Купата на Италия на 29 януари обаче завърши с успех на римляните. Какво ще се случи тази вечер? И двата отбора са еднакво изморени, и двата отбора имат проблеми в отбранителен план, но Ювентус сякаш е по-свеж след като Видал и Лихтщайнер не играха срещу Байерн Мюнхен заради наказания, а и срещата на торинци в Европа бе с ден по-рано от тази на столичани. Освен това, неспособността на Лацио да порази повече от един път вратата на Фенербахче след 26 удара ни кара да сложим още един знак "минус" срещу "орлите". Единственият плюс е, че те ще бъдат домакини. Но това едва ли ще бъде достатъчно да бъде победен Ювентус.

Прогноза за: Лацио - Ювентус 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

17 март Торино - Лацио 1:0 (Серия А)
30 март Лацио - Катаня 2:1 (Серия А)
04 април Фенербахче - Лацио 2:0 (Лига Европа)
08 април Рома - Лацио 1:1 (Серия А)
11 април Лацио - Фенербахче 1:1 (Лига Европа)

Ювентус:

16 март Болоня - Ювентус 0:2 (Серия А)
30 март Интер - Ювентус 1:2 (Серия А)
02 април Байерн Мюнхен - Ювентус 2:0 (Шампионска лига)
06 април Ювентус - Пескара 2:1 (Серия А)
10 април Ювентус - Байерн Мюнхен 0:2 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Лацио - Ювентус

146 срещи
38 победи за Лацио
36 равенства
72 победи за Ювентус
Голова Разлика: 251:182 за Ювентус

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
350