Милан - Наполи: В битка за второто място


Н. Гавазов

Милан - Наполи: В битка за второто място

Милан - Наполи
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 14.04.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Мачът на "Сан Сиро" ще стане определящ за двата отбора в борбата им за втората позиция в турнирната таблица. Ако неаполитанците успеят да наложат своя футбол на чуждия терен и отмъкнат трите точки, въпросът с второто място в Серия А на практика ще бъде решен. В момента колективът на Валтер Мадзари има преимущество от 4 точки пред миланския тим, така че дори поражение за "партенопеите" няма да се превърне в катастрофа за жителите от южната част на страната.

"Росонерите" влизат в този мач непобедени в двубой от Серия А от 22 декември миналата година, когато отстъпиха при гостуването си на Рома. Оттогава насам Милан постигна десет победи и четири равенства и закономерно се завърна в горната половина на таблицата за класиране, а лошият старт на сезона е само далечен спомен.

Наполи е с една загуба от последните си 14 мача, но поражението дойде в началото на миналия месец, когато неаполитанците изненадващо отстъпиха с 0:2 във Верона и окончателно се отказаха от борбата за титлата. Неуспехът срещу Киево обаче бе последван от три поредни победи, които утвърдиха хората на Мадзари на второто място в класирането.

При гостуването на Фиорентина нападателят на Милан Марио Балотели си позволи да поспори с наставника на "виолетовите" Винченцио Монтела, както и да обиди помощника на главния арбитър в мача. Резултатът е, че Марио получи дисквалификация от три срещи и няма да може да помогне на своите в утрешния двубой. По пътя за Флоренция пък италианския национал бе хванат да пуши във влака, така че вероятно Марио ще бъде наказан от ръководството, като санкцията засега остава в тайна. Ясно е обаче, че това ще даде шанс на Пацини да се завърне в стартовия състав. Найджъл Де Йонг е другият отсъстващ, но полузащитникът лекува дълговременна контузия, така че липсата му няма да се усети.

Наполи няма контузени и наказани футболисти. Единствената пикантна новина е раздялата на Кавани със своята съпруга след шестгодишна връзка и месец след раждането на второто им дете. Това накара миланските колеги да потриват доволно ръце, че неуспехите на уругваеца в семейното ложе ще се пренесат на терена.

Наполи не е побеждавал на "Сан Сиро" цели 27 години (13 април 1986 годна след голове на Марадона и Джордано). Сега всички говорят, че неаполитанския колектив е узрял за големи успехи. Според слуховете, Де Лаурентис възнамерява веднага след утрешната среща да предложи двегодишен договор на Мадзари и така да сложи край на спекулациите около бъдещето на треньора. Подкрепа за Наполи ще дадат и феновете на отбора, които вече закупиха 7 000 билета за мача, но се предполага, че на "Сан Сиро" ще дойдат и такива, които се намират на гурбет в Милано. Президентът на южняците изрази отношението си към двубоя като прекъсна почивката си на Малдивите и запази специална ложа на стадиона.

Относно събитията, които се очакват на терена - това не може да каже никой, дори и треньорските щабове на двата тима. Алегри бе изключително пестелив относно избора си на състав, Мадзари от своя страна цяла седмица се опитваше да разбере с колко нападателя ще излезе противника, за да може според това да построи своя отбор. В крайна сметка двамата треньори скриха намеренията си, но всичко ще стане ясно утре около 21:00 часа българско време. А след това остава само да се надяваме, че ще станем свидетели на истински футболен празник.

Прогноза: Милан - Наполи 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

12 март Барселона - Милан 4:0 (Шампионска лига)
17 март Милан - Палермо 2:0 (Серия А)
22 март Милан - Сион 6:0 (Приятелска среща)
30 март Киево - Милан 0:1 (Серия А)
07 април Фиорентина - Милан 2:2 (Серия А)

Наполи:

01 март Наполи - Ювентус 1:1 (Серия А)
10 март Киево - Наполи 2:0 (Серия А)
17 март Наполи - Аталанта 3:2 (Серия А)
30 март Торино - Наполи 3:5 (Серия А)
07 април Наполи - Дженоа 2:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Милан - Наполи

131 срещи
55 победи за Милан
43 равенства
33 победи за Наполи
Голова Разлика: 194:138 за Милан

Коефициенти от bet365:
Милан - 2.10
Равен - 3.30
Наполи - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 2.05
Равен - 3.40
Наполи - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163