Рома - Лацио: В битка за Рим


Н. Гавазов

Рома - Лацио: В битка за Рим

Рома - Лацио
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 08.04.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

Изнесеният за понеделник мач ще гледа буквално цяла Италия. От година и половина насам във взаимоотношенията на двата столични отбора настъпи поврат. Лацио в трите последни Дербита за столицата постигна три победи и така сложи край на серията си от пет поражения. Два пъти "орлите" взеха връх с резултат 2:1, а в първия кръг на сегашния сезон Лацио надделя над Рома с 3:2 в мач, който ще бъде запомнен и с проливния си дъжд. В сравнение с този двубой в живота на двата клуба настъпиха някои изменения. Лацио се лиши от възможността да се пребори за място в Шампионска лига, а Рома уволни Зденек Земан.

Така или иначе магията на "Дерби дела Капитале" си остава жива - на и извън терена. Стимулът е кой ще се нарича господар на Вечния град до следващото дерби, но освен това двубоят е много важен по отношение на европейските амбиции на двата тима - Лацио е шести на две точки от четвъртия Фиорентина, а Рома се намира на седма позиция и на три пункта от своя градски съперник.

Рома влиза в мача след загуба в Палермо - това беше първа победа на сицилианския тим от 16 мача насам, което сложи край на добрата серия на столичани от пет мача без поражение, включително и победа над Ювентус и равенство в Удине.

Лацио редува победи със загуби и ясно се вижда, че "орлите" плащат данък на участието си на три фронта. Миналата седмица хората на Петкович победиха много трудно Катания, но преди това претърпяха поражение в Торино срещу едноименния отбор. Тази седмица пък италианския тим загуби гостуването си на Фенербахче в Лига Европа, което прави следващата седмица много трудна за Лацио.

За домакините се очаква Тоти да започне като самотен нападател, след като Матиа Дестро е контузен, а Пабло Освалдо е дисквалифициран. Андреацоли трябва да се справи също така и без наказания Пирис, а състоянието на Никола Лопес все още е под въпрос.

Лошите новини за Лацио свършват с това, че римляните в петък все още се намираха на турска земя и така нарушиха графика си за подготовка за този мач. От друга страна пък днес главата на медицинския щаб Роберто Бянкини зарадва феновете, обявявайки че лидерите се завръщат в отбора. "С Едерсон всичко е наред. Синините му ги няма. Той усеща незначителни болки, но ще е готов за мача и няма повод за безпокойство. Клозе и Маури също са в състава. Те се намират в пълно разпореждане на своя треньор. Кандрева получи много удари, но това няма да повлияе на подготовката му", заяви професор Банкини за Lazio Style Radio.

"Дерби дела Капитале" е едно от най-ожесточените дербита в Европа, което обяснява и пристигането от Америка на Джеймс Палота. "Искаме да му направим подарък", заявиха представители на Рома. Едва ли в лагера на Лацио са настроени за подобен вариант. Единственото, което може да кажем за този мач е, че противниците няма да бъдат снизходителни един към друг и ще се хвърлят в яростна битка от самото начало, както винаги е било през годините. А относно резултата - едва ли има човек извън лагера на двата тима, който е в състояние да каже какво точно ще се случи - историята е свидетел на всякакви обрати, независещи от формата на отборите.

Прогноза за: Рома - Лацио 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

24 февруари Аталанта - Рома 2:3 (Серия А)
03 март Рома - Дженоа 3:1 (Серия А)
09 март Удинезе - Рома 1:1 (Серия А)
17 март Рома - Парма 2:0 (Серия А)
30 март Палермо - Рома 2:0 (Серия А)

Лацио:

10 март Лацио - Фиорентина 0:2 (Серия А)
14 март Лацио - Щутгарт 3:1 (Лига Европа)
17 март Торино - Лацио 1:0 (Серия А)
30 март Лацио - Катаня 2:1 (Серия А)
04 април Фенербахче - Лацио 2:0 (Лига Европа)

Досегашни срещи:

Рома - Лацио

170 срещи
63 победи за Рома
60 равенства
47 победи за Лацио
Голова Разлика: 209:167 за Рома

Коефициенти от bet365:
Рома - 1.90
Равен - 3.50
Лацио - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.95
Равен - 3.50
Лацио - 3.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161