Интер - Аталанта: Нерадзурите ще продължат победния си път


Н. Гавазов

Интер - Аталанта: Нерадзурите ще продължат победния си път

Интер - Аталанта
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 07.04.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Джервасон

Интер в миналия кръг загуби на свой терен от Ювентус. Мачът се оказа скандален, но може ли да очакваме нещо друго от "Дербито на цяла Италия"? Така или срещата даде повод за много размисли, от които може да направим най-важния извод - Интер в сравнение с първата част на сезона отстъпи и влоши представянето си. В Пиемонт "нерадзурите" дадоха на "бианконерите" истинска битка, но сега Юве изглеждаше по-подготвения отбор. В същото време победа в Генуа над Сампдория в средата на седмицата върна надеждите на миланци, които се върнаха на петото място в класирането и са на точка от четвъртия Фиорентина.

Аталанта започна лошо календарната година и за два месеца бергамци имаха само една победа и то срещу изпадналият в бедствено положение Палермо. Създаде се усещането, че отборът потъва, но през март Аталанта постигна две победи, спечелвайки седем точки в последните си четири мача - повече, отколкото в предишните си 8! Това остави колектива на Стефано Колантуоно на 16-та позиция и на осем пункта от 18-я Сиена, което не може да създаде паника в тима, но е причина за безпокойство.

Кадровата криза в Интер принуждава Андреа Страмачони да търси нови игрови съчетания за мача с Аталанта. Освен голмайстора Диего Милито, до края на сезона аут е аржентинският нападател Родриго Паласио. В хода на подготовката за срещата наставникът използва Касано и Роки на върха на атаката, освен това специалистът се принуди да повика от младежкия отбор 19-годишният Франческо Форте и 18-годишният Матео Коломбо. Добрата вест е завръщането на Юто Нагатомо, но не е ясно дали японецът ще започне мача. Извън групата остават контузените Мудингай, Кастелаци, Оби, Киву и Станкович, а също така наказаният Гаргано.

Аталанта също има своите кадрови проблеми, защото Моралес, Будан, Марилунго и Белини са контузени. Лучини и Консили изтърпяват наказания, което ще принуди Колантуоно да направи някои промени. Вероятно Канини ще застане в центъра на отбраната, а Полито със сигурност на вратата. Хубавото е, че Ливая се завръща от наказание и ще започне начело на атаката, а Джорджи ще отиде на десния край на полузащитата.

Вероятно Интер ще се опита повече да контролира коженото кълбо, а Касано да бъде снабдяван с топки и извеждан на голови позиции. Ключова фигура ще бъде Ковачич, който ще се нагърби с плеймейкърските функции. Аталанта ще играе на контраатаки, към които Интер е уязвим. Ако домакините не отбележат гол до почивката, през второто полувреме може да очакваме всичко от гостите, а "нерадзурите" ще започнат да нервничат. Така или иначе няма как да си представим друг резултат освен победа за Интер в този мач.

Прогноза за: Интер - Аталанта 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

07 март Тотнъм - Интер 3:0 (Лига Европа)
10 март Интер - Болоня 0:1 (Серия А)
14 март Интер - Тотнъм 4:1 сл. прод. (Лига Европа)
30 март Интер - Ювентус 1:2 (Серия А)
03 април Сампдория - Интер 0:2 (Серия А)

Аталанта:

24 февруари Аталанта - Рома 2:3 (Серия А)
03 март Сиена - Аталанта 0:2 (Серия А)
10 март Аталанта - Пескара 2:1 (Серия А)
17 март Наполи - Аталанта 3:2 (Серия А)
30 март Аталанта - Сампдория 0:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Интер - Аталанта

107 срещи
60 победи за Интер
27 равенства
20 победи за Аталанта
Голова Разлика: 189:95 за Интер

Коефициенти от bet365:
Интер - 1.72
Равен - 3.60
Аталанта - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 1.72
Равен - 3.60
Аталанта - 4.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206