Фиорентина - Милан: В битка за третото място


Н. Гавазов

Фиорентина - Милан: В битка за третото място

Фиорентина - Милан
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 07.04.2013г.
Час: 13:30
Съдия: Паоло Талиавенто

Разстоянието между Фиорентина и Милан в момента не е основание за гръмки изводи относно загубена битка за Шампионска лига в изпълнение на "виолетовите", но в случай, че "скуадра виола" не успее да победи у дома си Милан или по-лошо - да загуби на "Артемио Франки", тогава за положително развитие на борбата флорентици може само да мечтаят. В същата позиция ще се намира Милан, ако загуби - тогава "росонерите" ще бъдат притиснати от Фиорентина, а евентуално и от Интер и Лацио, което ще направи оставащите седем кръга невероятно интересни и вълнуващи. Поради това специалистите определиха срещата Фиорентина - Милан като финал за третото място. Финал или шокдаун - това е гвоздеят на програмата в 31-я кръг на Серия А, за който се говори цяла седмица.

До сегашната ситуация и разделение между отборите се стигна в миналия кръг. Фиорентина, след като записа три поредни победи, включително успех срещу Лацио на "Олимпико", миналата седмица бе победен от бездомния Каляри. Пинияля от домакините буквално се подигра със защитата на "виолетовите", които в този мач успяха да намерят себе си едва в последните 15 минути - крайно недостатъчно за успеха.

Милан от своя страна е с три равенства (като гост на Сампдория и Каляри, и срещу Интер) и девет победи от началото на календарната година. Тимът на Алегри изглежда по-разумен в сравнение с първата част на сезона и макар, че побеждава с малко (само в три мача "росонерите" направиха разлика от повече от един гол), важното са трите точки. Миналата седмица Монтоливо вкара единственият гол във Верона, а изгонването на Дайнели от домакините само подпомогна миланци в техния успех.

Интересни новини пристигнаха от лагера на Фиорентина. Днес стана ясно, че Стеван Йоветич е включен в групата за утрешната среща. Черногорецът първоначално се смяташе, че ще отсъства от терените за две седмици, но днес Монтела обяви, че медиците връщат звездата на терена - стратегически ход ли е на наставника на "виолетовите" или действително нападателя ще играе, това ще разберем утре. Извън строя остават Гонсало Родригес, който е наказан и Ел Хамдаоуи поради контузия в бедрото. Той се присъедини към дългосрочно отсъстващите Кампорезе, Роси и Хегази.

За Милан няма да играе контузения Де Йонг. Кристиан Сапата се връща и ще заеме мястото си в центъра на защитата. Алегри каза днес, че няма въпросителни около състава, единствено се колебае кого да сложи на левия фланг на отбраната - Констант или Де Шилио, като предпочитанията са върху Матиа. Мачът ще е специален за Рикардо Монтоливо, който напусна Фиорентина със свободен трансфер, отказвайки да подпише нов договор. Бившият лидер на "виолетовите" със сигурност няма да бъде посрещнат добре на "Артемио Франки", както впрочем и Пацини, който също игра за Форентина.

- Милан отбеляза под 2.5 гола в последните си 6 гостувания;

- Милан запази вратата си суха в последните си 4 мача от Серия А;

- Милан спечели първото полувреме и целия мач в последните си 4 срещи от Серия А;

- Фиорентина победи в последните си 4 двубоя от Серия А;

- Фиорентина отбеляза най-малко 2 гола в последните си 9 от 11 домакинства в Серия А;

- В 5 от последните 6 мача на Фиорентина бяха отбелязани над 2.5 гола;

- Милан е непобеден в последните си 6 гостувания срещу Фиорентина.

Определено това е дербито на кръга. Хората на Монтела победиха на "Сан Сиро" по-рано през сезона, но "виолетовите" нямат успех тук от 2005 година, записвайки две равенства и четири загуби. Домакините ще се опитат да изправят ситуацията и вероятно ще направят всичко възможно да задържат повече топката в средата на терена и да контраатакуват с бързи и изненадващи врязвания на нападателите в половината на гостите. Не е изключено да станем свидетели на по-бавен футбол през първото полувреме с цел избягване на грешки, но не е изключено да видим яростни действия от страна на 22-та още след първия съдийски сигнал. Фаворит за спечелване на срещата е Милан, но ще запазят ли този път вратата си суха "росонерите", след като се знае, че миланци имат слаба защита по отношение на свободните удари, а срещу тях е отборът с най-опасно нападение по този показател (17 от головете на Фиорентина са след свободни удари)? Битката е утре и отговорът на всички въпроси ще бъде даден по време на 90-те минути на "Артемио Франки". Мач, който не бива да бъде изпускан.

Прогноза за: Фиорентина - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

26 февруари Болоня - Фиорентина 2:1 (Серия А)
03 март Фиорентина - Киево 2:1 (Серия А)
10 март Лацио - Фиорентина 0:2 (Серия А)
17 март Фиорентина - Дженоа 3:2 (Серия А)
30 март Каляри - Фиорентина 2:1 (Серия А)

Милан:

08 март Дженоа - Милан 0:2 (Серия А)
12 март Барселона - Милан 4:0 (Шампионска лига)
17 март Милан - Палермо 2:0 (Серия А)
22 март Милан - Сион 6:0 (Приятелска среща)
30 март Киево - Милан 0:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Фиорентина - Милан

146 срещи
40 победи за Фиорентина
39 равенства
67 победи за Милан
Голова Разлика: 230:172 за Милан

Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.87
Равен - 3.20
Милан - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 2.88
Равен - 3.25
Милан - 2.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158