Жълтите канарчета и орлите няма да се победят


Н. Гавазов

Жълтите канарчета и орлите няма да се победят

Фенербахче - Лацио
Стадион: "Сюкрю Сарачоглу", Истанбул
Дата: 04.04.2013г.
Час: 22:05
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

Фенербахче посреща Лацио в първи четвъртфинален мач от Лига Европа. През този сезон "жълтите канарчета" сякаш остават в сянката на своя градски съперник Галатасарай, но това не е точно така, защото двата турски гранда се наредиха сред осемте най-добри в двата евротурнира, освен това битката за титлата в Суперлига все още не е приключила, тъй като "Чим Бом" води само с четири точки пред своя конкурент.

Колективът на Аркут Кочаман ще се опита да направи всичко възможно, за да продължи в следващата фаза на Лига Европа, а защо и да не спечели състезанието и да стане вторият турски отбор след Гакатасарай, който е побеждавал в турнира. В груповата фаза Фенербахче зае първо място, оставяйки зад себе си Борусия М'гладбах, Олимпик Марсилия и АЕЛ. В плейофите обаче турците не впечатлиха с нещо особено, но все пак успяха да отстранят Виктория Пилзен и БАТЕ Борисов.

Лацио влоши представянето си в Серия А, записвайки три поредни загуби през март, което доведе до отпадането на тима от топ 4. Победата през уикенда над Катания, която дойде много трудно, остави "орлите" на пето място в класирането, на 7 точки от третия Милан. Представянето на колектива на Владимир Петкович в Лига Европа обаче е великолепно. Италианците завършиха първи в групата си, пред Тотнъм и без загуба, а в плейофите Лацио се разправи с двата представителя на Бундеслигата Борусия М'гладбах и Щутгарт, като римляните са отборът, който е отбелязал най-много голове от всички участници в турнира (19 попадения, като 10 в четирите плейофни мача!).

Домакините ще са без Емре, и Салих Укан, а Мехмет Топал е под въпрос. Добрата новина е завръщането на Пиер Уебо, който утре вечер ще води атаката. Ако Топал все пак играе, той ще се конкурира с Кристиан за място в средата на терена.

Владимир Петкович е без някои важни футболисти - в лазарета се намират Диас, Конко, Броки, Флкари и Перейриня. Сиани не игра срещу Катания, но утре отпочинал ще си партнира с Биава. Вероятно Гонзалес ще играе на десния фланг на защитата и така проблемът с отсъствието на Конко ще бъде решен. Мирослав Клозе се завърна от травма и почти сигурно немецът ще започне като титуляр, което изпраща Саха на пейката.

Няма никакво съмнение, че край Босфора се очертава истинска битка. Фенербахче у дома си е побеждавал три пъти и е губел четири мача от общо седем сблъсъка с италиански отбори и турците ще се опитат да подобрят тази статистика. В същото време истанбулци имат само две победи в последните си пет домакински мача в Европа, което е обезпокоително. От друга страна идва Лацио - единственият четвъртфиналист в Лига Европа, който е без загуба в турнира. Трудно бихме заложили на италианците при гостуванията им в Серия А, но във втория по значимост европейски клубен турнир Лацио изглежда по съвсем друг начин. Най-логично е да се доверим на тима воден от Владимир Петкович и да предположим, че "орлите" ще оцелеят в ада на Истанбул.

Прогноза за: Фенербахче - Лацио 1:1

 


Последни 5 изиграни срещи:

Фенербахче:

07 март Виктория Пилзен - Фенербахче 0:1 (Лига Европа)
10 март Фенербахче - Бурсаспор 4:1 (Суперлиг)
14 март Фенербахче - Виктория Пилзен 1:1 (Лига Европа)
17 март Анталияспор - Фенербахче 1:2 (Суперлиг)
31 март Фенербахче - Акхисар Беледие 2:0 (Суперлиг)

Лацио:

07 март Щутгарт - Лацио 0:2 (Лига Европа)
10 март Лацио - Фиорентина 0:2 (Серия А)
14 март Лацио - Щутгарт 3:1 (Лига Европа)
17 март Торино - Лацио 1:0 (Серия А)
30 март Лацио - Катаня 2:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Фенербахче - Лацио

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Фенербахче - 2.30
Равен - 3.30
Лацио - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Фенербахче - 2.20
Равен - 3.15
Лацио - 3.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171