Болоня - Ювентус: Отворен мач, с неясен победител


Н. Гавазов

Болоня - Ювентус: Отворен мач, с неясен победител

Болоня - Ювентус
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 16.03.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

Болоня посреща Ювентус в двубой, чийто край изглежда предрешен, но дали наистина е точно така? „Фелсинеите" победиха миналия уикенд Интер на „Сан Сиро", възползвайки се максимално от слабостите на „нерадзурите" в отбрана, а успехът на колектива на Стефано Пиоли е трети подред и включва победа и над друг отбор от горната половина на таблицата за класиране - Фиорентина. Благодарение на добрите си резултати, Болоня се отдалечи от опасната зона и вече заема десето място, а 18-та позиция остана на 11 точки.

Ювентус за последните седем дни получи три известия. Първото - срещу Антонио Конте може да бъде възбудено дисциплинарно дело. Второто- „бианконерите" постигнаха много трудна победа (в последните минути) срещу коравия Катания, което ги отдалечи на 9 точки от преследвача Наполи. Третото - в петък „Старата дама научи името на своя съперник на четвъртфиналите в Шампионска лига. Последната новина означава, че започвайки от днес, действията на Байерн и Ювентус ще бъдат следени под лупа от световните средства за масова информация, защото фенове и специалисти не само смятат, че сблъсъкът е най-мащабния от всички четвъртфинални двойки, а също така виждат в един от двата тима бъдещия финалист в Шампионска лига.

Добрата новина в лагера на домакините е, че Стефано Пиоли няма да може да разчита само на Фредерик Сьоренсен - всички останали футболисти са готови за сблъсъка. Вероятно Черубин ще замени защитника и задно с Антонсон ще оформи централната двойка бранители на Болоня. Коне се завръща от наказание и ще заеме мястото си на десния фланг, в подкрепа на нападателя Джилардино.

Добрите новини от лагера на Ювентус са свързани със завръщането на Артуро Видал, който ще подсили нападателната мощ на „бианконерите". Контузени остават Никлас Бендтнер, Симоне Пепе и Мартин Касерес, впрочем, състоянието на последния предстои още да се изяснява днес, но на този етап той няма да играе срещу Болоня. Отпред щ започнат Вучинич и Джовинко, а завръщането на Артуро означава, че Погба ще започне от пейката.

„Юве е най-силният отбор в Италия. Те нямат слаби места, което означава, че ако искаме да получим положителен резултат, ние трябва да бъдем изключително производителни. Това е най-престижния мач през сезона, тъй като е срещу действащия носител на Скудетото и единствения италиански отбор в Шампионска лига", заяви Пиоли.

Думите на наставника на Болоня разкриват с каква настройка ще излязат неговите футболисти - кой не мечтае за победа над шампиона?! Очаква се отворен мач от двата отбора, с малко повече владеене на топката от страна на гостите, които ще се опитат да завладеят средата на терена и оттам да направят по-лесни нещата за своите нападатели. Относно домакините, те освен, че играят много силно на „Дел'Ара" и допуснаха само три поражения тук, в момента се намират в страхотна форма, което означава, че ще играят с настроение и няма да спрат да атакуват. Трудно е да твърдим, че победителят е ясен, защото една неволна грешка от страна на гостите може да възобнови надпреварата за Скудетото.

Прогноза за: Болоня - Ювентус 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Болоня:

10 февруари Болоня - Сиена 1:1 (Серия А)
17 февруари Катаня - Болоня 1:0 (Серия А)
26 февруари Болоня - Фиорентина 2:1 (Серия А)
03 март Болоня - Каляри 3:0 (Серия А)
10 март Интер - Болоня 0:1 (Серия А)

Ювентус:

16 февруари Рома - Ювентус 1:0 (Серия А)
24 февруари Ювентус - Сиена 3:0 (Серия А)
01 март Наполи - Ювентус 1:1 (Серия А)
06 март Ювентус - Селтик 2:0 (Шампионска лига)
10 март Ювентус - Катаня 1:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Болоня - Ювентус

149 срещи
26 победи за Болоня
53 равенства
70 победи за Ювентус
Голова Разлика: 214:140 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Болоня - 5.50
Равен - 3.75
Ювентус - 1.61

Коефициенти от Offsidebet:
Болоня - 5.25
Равен - 3.75
Ювентус - 1.62

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164