Милан остава трети (видео)


Н. Гавазов

Милан остава трети (видео)

Милан запази мястото си в зоната на Шампионската лига след победа над Дженоа в мач от 28-я кръг на Серия А. До успеха обаче „росонерите" достигнаха след сериозни съдийски аванти и разбира се благодарение на своята воля.

В 18-та минута Портанова изрита Пацини и сериозно травмира нападателя. След оказаната медицинска помощ, Джампало се върна на терена, буквално секунди когато в игра се готвеше да влезе Балотели и Пацини успя да вкара! Де Шилио простреля топката от десния фланг, коженото кълбо отскочи от Гранквист нападателят на стреля така, че топката щеше да събори вратата. След това Пацини беше заменен.

Балотели започна своето представяне с жълт картон, а след няколко минути се травмира. Известно време Марио куцаше, което докара до нервна криза пейката на Милан, но за щастие италианският национал успя да се оправи.

През първото полувреме се случиха два скандални епизода. В 26-та минута след центриране Сапата не прибра ръката си при траекторията на топката, но съдията остана безмълвен. След няколко минути Бориело стреля с глава и топката бе посрещната от ръката на Нианг и Дамато отново замълча!

В началото на второто полувреме Дженоа притисна противника си, чиято защита започна да се огъва, а Чезаре Бово удари гредата. В 60-та минута „росонерите" успяха да удвоят преимуществото си в резултата. Централният защитник Сапата се оказа в половината на „грифоните" и с кратък, тънък пас изведе Балотели лице в лице с Фрей и Марио не пропусна да се отличи.

Интригата обаче не бързаше да умира. Бово се вряза в краката на Констант, който не сдържа нервите си. Играчът на Милан вече имаше един жълт картон и вторият такъв го изпрати в съблекалнята.

Тогава хората на Балардини тръгнаха напред и ако трябва да бъдем справедливи, две силни намеси на Абиати спасиха вицешампиона от гол. В крайна сметка при този резултат завърши мача. Милан се приближи до Наполи на две точки, като „партенопеите" имат мач в неделя срещу Киево.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101