Дженоа - Милан: Преди пътуването до Барселона


Н. Гавазов

Дженоа - Милан: Преди пътуването до Барселона

Дженоа - Милан
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 08.03.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Дженоа и Милан ще си дадат среща на „Луиджи Ферарис" в петък вечер - двата отбора се намират в различни краища на таблицата за класиране, но независимо от това, битката край брега на Лигурско море се очертава да бъде жестока.

„Грифоните" претърпяха първо поражение при новия-стар наставник Давиде Балардини при гостуването си на Рома, но ако трябва да бъдем справедливи, генуезци бяха равностойни на столичния тим и резултатът 1:3 не отразява в пълна степен статуквото на терена. Нещата станаха още по-лоши, когато наставникът на Дженоа беше изгонен от тъчлинията, а малко след това той беше последван и от Куцка. Благодарение на грешките на отборите от опасната зона, „грифоните" останаха на пет точки от 18-я Сиена - дистанция, която не е безопасна и на практика прави тима на Балардини замесен в битката за оцеляване.

Милан преживява най-добрите си времена от началото на кампанията. Победата над Лацио с 3:0 изкачи „росонерите" на трето място в класирането - позиция, на която никой не очакваше да види миланци до края на този сезон. Пътуването на Милан до Генуа обаче идва в навечерието на важния двубой с Барселона от Шампионска лига и въпреки твърденията на Алегри, че всички усилия на отбора засега са съсредоточени в Серия А, едва ли може да повярваме на треньора, който е изправен пред шанса да влезе в историята като един от малкото специалисти, отстранявал каталунския гранд.

Домакините са без контузените Матусалем, Роси, Флорес, Манфердини и Оливейра, както и без наказания Куцка. При отсъствието на важни фигури от средата на терена, вероятно Бово ще започне в центъра, а Писано и Антонели по крилата.

За Милан няма да играят лекуващите травми Сапата и Де Йонг. В стартовата единадесеторка вместо Балотели ще видим Нианг, Абате също ще бъде оставен да почива.

Очакванията са за много оспорван двубой. Домакините се намират в долната част на таблицата и са аутсайдери в двубоя, но Милан пристига обременен с мисълта за тежкото пътуване до Барселона. Няма да е изненадващо, ако мачът завърши без победител.

Прогноза за: Дженоа - Милан 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Дженоа:

03 февруари Дженоа - Лацио 3:2 (Серия А)
10 февруари Парма - Дженоа 0:0 (Серия А)
17 февруари Дженоа - Удинезе 1:0 (Серия А)
23 февруари Палермо - Дженоа 0:0 (Серия А)
03 март Рома - Дженоа 3:1 (Серия А)

Милан:

10 февруари Каляри - Милан 1:1 (Серия А)
15 февруари Милан - Парма 2:1 (Серия А)
20 февруари Милан - Барселона 2:0 (Шампионска лига)
24 февруари Интер - Милан 1:1 (Серия А)
02 март Милан - Лацио 3:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Дженоа - Милан

97 срещи
18 победи за Дженоа
34 равенства
45 победи за Милан
Голова Разлика: 154:97 за Милан

Коефициенти от bet365:
Дженоа - 4.00
Равен - 3.40
Милан - 1.90

Коефициенти от Offsidebet:
Дженоа - 4.20
Равен - 3.25
Милан - 1.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144