Алегри: Дори с равни състави бяхме по-добри


Н. Гавазов

Алегри: Дори с равни състави бяхме по-добри

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри сподели впечатленията си от срещата от 27-я кръг на Серия А против Лацио. Както е известно, очакванията за оспорван двубой не се сбъднаха и „росонерите" пометоха своя съперник с категоричното 3:0 и благодарение на своя успех, миланският гранд си върна третото място.

„Дори в равни състави (Б.ред. в 16-та минута от терена беше изгонен полузащитникът на Лацио Антонио Кандрева) играхме по-добре и имахме 2-3 положения за гол. Освен това, другият позитивен момент е, че не допуснахме гол. Разбира се, много ни помогна, че Лацио игра с човек по-малко, но и контролът на топката при нас беше великолепен. Беше важно да победим с голяма разлика", заяви Алегри за Sky Italia.

„Второто място? Сега мислим за третата позиция. Остават още 11 мача. Пред нас има дълъг път. Не играем зле, но понякога сами се отказваме от победите", каза още наставникът на Милан.

„Конфликтът на Касано със Страмачони? Не знам точно в какво е работата. В Милан Анонио се е държал винаги добре, а спорове в съблекалнята винаги има. Той си тръгна оттук, защото не се чувстваше главен герой", завърши Алегри.

 

  Сподели
112