Катания - Интер: Непредсказуем и вълнуващ сблъсък


Н. Гавазов

Катания - Интер: Непредсказуем и вълнуващ сблъсък

Катания - Интер
Стадион: "Анджело Масимино", Катания
Дата: 03.03.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонци


Специалистите определиха 27-ят кръг на Серия А като „специален" и „централен" и вероятно са прави, защото в него има няколко възлови двубоя, в които нито ще се реши въпроса за Скудетото, а още по-малко ще бъдат разпределени местата в евротурнирите, но така или иначе, в кой друг водещ европейски шампионат в един уикенд си дават среща 1-ят и 2-ят, 3-ят и 4-ят и 5-ят срещу 7-ят?! Като при това всичките отбори са замесени и в борбата за местата, осигуряващи участие в Шампионска лига догодина.

В минали времена Катания вероятно щеше да бъде смятан за аутсайдер, но сега сицилианци се намират в най-горната част на таблицата и утре вечер могат да замръкнат на по-привилегировано място от Интер! Хората на Маран спечелиха 17 от общо 21 точки в последните си мачове, а играта на „слоновете" се характеризира с много свежи идеи, добра атмосфера и висок отборен дух. Тук обаче ще отворим една скоба - съперниците на островитяните бяха сравнително лесни тимове и истинското качество на състава ще си проличи в следващите четири двубоя, когато са мачовете с Интер, Ювентус, Удинезе и Лацио.

Интер демонстрира в миланското дерби традиционният стил на Андреа Страмачони. С младият треньор „нерадзурите" могат да допускат много грешки и да стават жертва не неочаквани загуби, но упоритата реализация на положенията за гол дава своите плодове. Милан имаше пет-шест момента през първото полувреме, в които можеше да реши съдбата на дербито, но Интер оцеля, а след почивката вкара в чуждата врата. За някой може би е нелогично, но така или иначе точката даде възможност на „нерадзурите" да останат пети, на три пункта от третия Лацио ( и на четири пред осмия Рома), т.е. колективът на Страмачони има пълни шансове както да се завърне в Шампионска лига, така и да не участва в нито един европейски турнир.

Добрата новина за домакините е, че Серхио Алмирон се възстанови, но централният полузащитник не е готов да започне срещата от самото начало. Контузени остават Скияча, Капуано, Бариентос и Кани. Наказани са Легроталие и Белучи. Вероятно тези проблеми ще накарат Маран да изостави схемата с трима нападатели и да използва постройка 4-2-3-1 с Бергесио отпред.

Гостите също имат много кадрови проблеми и те са най-вече в защита. Самуел и Силвестър са контузени, а Ранокия и Нагатомо наказани. Страмачони няма друг избор, освен да използва Жуан и Киву в центъра на отбраната, а на левия фланг на отбраната да заложи на Нагатомо. Останалите контузени са Кастелаци, Мудингай, Оби и Милито. Днес се разбра, че Касано е изваден от групата за мача, така че Роки и Паласио ще водят атаката на „нерадзурите".

Катания - Интер ще е не по-малко вълнуващ и непредсказуем сблъсък, отколкото мачовете на Ювентус и Милан. Мнозина смятат сицилианският колектив за фаворит (в 11 последни мача само Милан има повече точки), но този симпатичен отбор има един проблем - късата резервна скамейка. Срещу Интер никак не е добре, че няма да играят Легроталие, Алмирон и Белучи, но в същото време бъркотията в отбраната на гостите е ужасяваща. От друга страна пък „нерадзурите" пристигат окрилени от точката срещу Милан и с не по-малко висок морал от съперника си. Натискът обаче е по-голям върху гранда от Ломбардия и това е критичен за него мач, в който пътят към победата трябва да бъде намерен, ако иска да остане в борбата за Шампионска лига. Остава само да видим, дали това ще се случи.

Прогноза за: Катания - Интер 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Катания:

27 януари Катания - Фиорентина 2:1 (Серия А)
02 февруари Наполи - Катания 2:0 (Серия А)
10 февруари Аталанта - Катания 0:0 (Серия А)
17 февруари Катания - Болоня 1:0 (Серия А)
24 февруари Парма - Катания 1:2 (Серия А)

Интер:

10 февруари Интер - Киево 3:1 (Серия А)
14 февруари Интер - Клуж 2:0 (Лига Европа)
17 февруари Фиорентина - Интер 4:1 (Серия А)
21 февруари Клуж - Интер 0:3 (Лига Европа)
24 февруари Интер - Милан 1:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Катания - Интер

31 срещи
5 победи за Катания
4 равенства
22 победи за Интер
Голова Разлика: 69:29 за Интер

Коефициенти от bet365:
Катания - 2.40
Равен - 3.20
Интер - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Катания - 2.35
Равен - 3.20
Интер - 3.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164