Милан - Лацио: В битка за третото място


Н. Гавазов

Милан - Лацио: В битка за третото място

Милан - Лацио
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 02.03.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

В историята на личните срещи Милан много изпреварва Лацио по количество победи, но в последно време „росонерите" неизменно губят точки срещу столичния тим. Двата последни сблъсъка завършиха с победи за Лацио с общ резултат 5:2, преди това бяха записани четири равенства и едва през ноември 2009 година може да размишляваме под първия слой архивна пепел за победата на миланския колектив! Оказва се, че „орлите" съвсем не са най-удобният противник на „росонерите".

Миналата седмица Милан не успя да победи Интер, въпреки че хората на Алегри имаха много положения за гол през първото полувреме. След почивката обаче „нерадзурите" изравниха играта и заслужено стигнаха до изравнителен гол, който остави вицешампиона на четвърто място в класирането и с амбиции да се пребори за топ 3 след слабия старт на сезона.

Лацио започна много добре годината, но от края на януари и почти през целия февруари столичани попаднаха в много лоша серия от четири мача, в която взеха само една точка при домакинството си срещу Наполи. Едва миналата седмица „орлите" поставиха кръст на неуспехите си, след като най-напред победиха с 2:0 Борусия М'гладбах в Лига Европа, а след това записаха същия резултат срещу Пескара. Всъщност, успехът срещу „делфините" изкачи столичани на трето място в класирането на две точки пред Милан, така че мачът утре вечер е своеобразен финал за третата позиция.

Милан влиза в този мач с известни кадрови проблеми и то откъм водещи футболисти. Новото попълнение Марио Балотели е с голяма синина на крака и след като не тренира цяла седмица, Алегри заяви днес, че нападателя няма да играе срещу Лацио. В четвъртък пък Ел Шаарави пропусна заниманията заради вирусна инфекция, но днес голмайсторът на „росонерите" бе на линия за тренировката. Извън строя остават Де Йонг и Бонера, които лекуват дългосрочни контузии, а Мексес е наказан. В последния момент заради медицински проблеми отпаднаха Констант, Антонини и Къркич.

За Лацио под въпрос беше участието на Флокари и тогава пред Петкович нямаше никакъв избор за отпред. За щастие на феновете на столичния тим, нападателят се възстанови и намери място в групата за двубоя. С травми обаче остават Броки, Клозе, Маури, Станкечвиус и Конко. Сарате излекува контузията, но ще гледа мача от залата за фитнес.

Всичко преди този мач говори в полза на Милан, а и кой би се усъмнил в отбора, който победи Барселона преди десет дни? На всичкото отгоре „росонерите" са по-отпочиналия тим от този на своя съперник, който пък пристига на „Сан Сиро" и с пробойни в редиците си. Петкович обаче е опитен треньор и вероятно ще накара своите футболисти повече да задържат топката, за да бъде спрян първоначалния натиск на домакините. Ако гостите оцелеят в първите 15 минути, напълно е възможно да се приберат у дома си непобедени - противно на логиката и на предварителните очаквания.

Прогноза за: Милан - Лацио 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

03 февруари Милан - Удинезе 2:1 (Серия А)
10 февруари Каляри - Милан 1:1 (Серия А)
15 февруари Милан - Парма 2:1 (Серия А)
20 февруари Милан - Барселона 2:0 (Шампионска лига)
24 февруари Интер - Милан 1:1 (Серия А)

Лацио:

09 февруари Лацио - Наполи 1:1 (Серия А)
14 февруари Борусия М'гладбах - Лацио 3:3 (Лига Европа)
18 февруари Сиена - Лацио 3:0 (Серия А)
21 февруари Лацио - Борусия М'гладбах 2:0 (Лига Европа)
25 февруари Лацио - Пескара 2:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Милан - Лацио

144 срещи
62 победи за Милан
54 равенства
28 победи за Лацио
Голова Разлика: 229:163 за Милан

Коефициенти от bet365:
Милан - 1.61
Равен - 3.60
Лацио - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.65
Равен - 3.40
Лацио - 5.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169