Интер - Милан: Без фаворит


Н. Гавазов

Интер - Милан: Без фаворит

Интер - Милан
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 24.02.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

След последния съдийски сигнал Андреа Страмачони за първи път в своята треньорска кариера даде воля на емоциите си. Наставникът изскочи на терена и застана пред трибуната с тифозите на Интер в победна поза - както го направи пред целия свят елегантния позьор Жозе Моуриньо, когато детронира Барселона от европейския връх. Това се случи на 7 октомври миналата година и благодарение на своя успех „нерадзурите" изпревариха „росонерите" и едва ли не специалистите побързаха да определят Интер като единствен конкурент на Ювентус за титлата. Оттогава насам обаче нещата се промениха много.

В 25-ти кръг Интер претърпя болезнено поражение от Фиорентина във Флоренция, а загубата дойде само две седмици след фиаското в Сиена, което пък бе предшествано от двете равенства с Рома и Торино. Така за последните си пет мача „нерадзурите" взеха само пет точки и позволиха на градския си съперник да ги изпревари. Лига Европа? Италианците се отнасят крайно скептично към този турнир и поради това победите в състезанието нямат абсолютно никакво значение за Масимо Морати, а това означава, че столът на Страмачони вече започва да се клати и ако утре вечер отборът му претърпи провал, едва ли треньорът ще получи нужните индулгенции от своите босове.

По отношение на Милан съдбата също се оказа много повратна. Тандемът Берлускони - Галиани отказа да се възползва от властта си по отношение на Масимилиано Алегри и може да кажем, че не сгреши. През декември отборът започна да идва на себе си, а президентът престана да посещава тренировките на „росонерите", но тимът продължи да побеждава! Милан спечели пет от последните си седем мача в Серия А и се изкачи на трето място в класирането на 11 пункта от лидера Ювентус и на точка пред Интер. Върхът в доброто представяне на вицешампионите бе успехът над Барселона в средата на седмица, като в този мач Милан не остави никакви съмнения относно превъзходството си над каталунците.

Към най-титулуваното и великолепно класическо дерби в света двата отбора пристъпват със загуби в кадрово отношение. Мачовете от Лига Европа се оказаха злокобни за Интер. Отначало тежка травма получи Диего Милито, а по-късно и Андреа Ранокия, които се присъединиха към намиращите се в лазарета Самуел, Мудингай, Кастелаци и Оби. Перейра изтърпява наказание, така че атаката утре вечер ще се води от Паласио и Касано, а Гуарин ще изпълнява ролята на трекуартист.

Милан няма да може да разчита на контузените Фламини, Ночерино, Бонера, Амелия, Антонини, Де Йонг и Саламон. Алегри няма много опции в средата на терена, така че там вероятно ще бъде запазено триото, което игра срещу Барселона. Балотели почива в средата на седмицата и заедно с Нианг и Ел Шаарави ще води атаката, което означава, че Боатенг може да си почине.

- Интер вкара най-малко два гола в 8 от последните си 10 мача.

- Интер е непобеден в последните си 10 домакински мача.

- Интер спечели последните си три мача срещу Милан във всички състезания.

И така, в неделя вечер „Сан Сиро" отново ще стане арена на сблъсъка между двата отбора, които имат общо начало, а това вероятно е причина за по-особената атмосфера и характер на двубоите помежду им. Милан разполагаше с 24 часа повече за възстановяването си, като на всичкото отгоре Интер имаше и пътуване до Румъния. Дни след европейската еуфория мнозина специалисти категорично отдават своите предпочитания на „росонерите", но ние няма да изпадаме в клишета, а ще си позволим да цитираме думите на Игнасио Абате пред Sky Italia: „В този мач няма фаворити. Истина е, че се намираме в по-добра форма и се чувстваме по-уверени, за разлика от мача през октомври. Но това не означава абсолютно нищо".

Прогноза за: Интер - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

03 февруари Сиена - Интер 3:1 (Серия А)
10 февруари Интер - Киево 3:1 (Серия А)
14 февруари Интер - Клуж 2:0 (Лига Европа)
17 февруари Фиорентина - Интер 4:1 (Серия А)
21 февруари Клуж - Интер 0:3 (Лига Европа)

Милан:

27 януари Аталанта - Милан 0:1 (Серия А)
03 февруари Милан - Удинезе 2:1 (Серия А)
10 февруари Каляри - Милан 1:1 (Серия А)
15 февруари Милан - Парма 2:1 (Серия А)
20 февруари Милан - Барселона 2:0 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Интер - Милан

293 срещи
105 победи за Интер
77 равенства
111 победи за Милан
Голова Разлика: 445:424 за Милан

Коефициенти от bet365:
Интер - 3.10
Равен - 3.30
Милан - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 3.30
Равен - 3.25
Милан - 2.15

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
355