Ван Бомел: Ако играе в Серия А, Меси няма да вкара и 30 гола


Н. Гавазов

Ван Бомел: Ако играе в Серия А, Меси няма да вкара и 30 гола

Бившият полузащитник на Милан Марк Ван Бомел смята, че звездата на Барселона Лионел Меси няма да се справи с предизвикателството на Серия А и би се провалил, ако играе в това първенство. Както е известно, аржентинската звезда на каталунците, който бележи по 2-3 гола в мачовете на отбора си в испанската Примера дивисион, не показа нищо от качествата си по време на снощния двубой с Милан от осминафиналите на Шампионска лига.

Както е известно, домакините победиха своя съперник с 2:0, а „росонерите" по такъв начин играха срещу Меси, че носителя на „Златната топа" не успя да отправи нито един удар в очертанията на противниковата врата.

„Сигурен съм, че ако играе в Серия А, той ще вкара по-малко от 30 гола за целия сезон. Това е шампионат, който е много различен от всички останали. Там защитниците могат да те неутрализират по толкова професионален начин, че да не можеш да пипнеш топката цял мач", заяви Ван Бомел за Algemeen Dagblad.

„Това обяснява, защо Меси отбеляза първото си попадение срещу италиански тим едва миналата година. Определено изпитах по-голяма наслада от престоя си в Милан, отколкото този при каталунците. В Барса също изкарах великолепна година, но по-прекрасни са впечатленията ми от Милан. В Италия имах възможността да се изявя себе си както като футболист, така и като човек. Тифозите пък са великолепни поддръжници, всичко беше страхотно", каза още холандецът.

 

  Сподели
101