Фиорентина - Интер: В битка за Европа


Н. Гавазов

Фиорентина - Интер: В битка за Европа

Фиорентина - Интер
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 17.02.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Фиорентина се представя през новата година коренно различно от това, което показа през първата част от сезона. „Виолетовите" имат само една победа в шест мача и допуснаха четири загуби, а резултатът от всичко това е напускане на топ 4 и в момента тосканци се намират на шесто място в класирането и на 5 точки от третата позиция, т.е. европейските надежди за Фиорентина остават, но отбора няма право на повече грешки, а най-малко срещу утрешния съперник, който е пряк конкурент в борбата за място в Европа.

При Интер нещата не са кой знае колко по-добри от тези при Фиорентина. „Нерадзурите" имат само две победи и две равенства в шест мача през новата година, но благодарение на грешките на Лацио миланци остават в борбата за топ 3. През миналата седмица Интер надделя над Киево с 3:1 и така сложи край на лошата си серия, а това намери продължение и в средата на седмицата против румънския Клуж в мач от Лига Европа, в който обаче Диего Милито се контузи тежко и ще остане извън терените до края на сезона.

Фернандес, Хегаци, Роси и Кампорезе се намират в лазарета на Фиорентина, а Милиячо и Акуилани се завръщат в отбора, след като изтърпяха наказанията си. Томович вероятно ще започне на десния край на защитата, което означава, че Ронкаля отива на пейката. Същото се отнася и за Ляич, така че в атака ще видим освен Йоветич, но Тони или Ел Хамдуи.

Както по-рано стана ясно, Диего Милито е аут до края на сезона. Аржентинецът днес беше опериран успешно, така че опциите за Страмачони в атака са ограничени. Единствената възможност е привличането на свободен агент, но пък президентът Морати заяви, че до подобен вариант няма да се прибягва. Така атаката ще се води от Касано и Паласио, които ще бъдат подкрепяни от Гуарин.

Напълно е възможно Фиорентина да овладее инициативата от самото начало, което обаче се вписва в стила на игра на Интер - много често „нерадзурите" приемат действията в собствената си половина и контраатакуват успешно, което пък означава, че „виолетовите" не трябва да допускат грешки в атака, ако не искат да бъдат изненадани. Очертава се оспорван мач, в който победителят е неизвестен. Евентуален неуспех на Фиорентина на практика ще ги остави извън борбата за място в Европа и знаейки това, домакините ще дадат всичко от себе си, за да не изтърват последния влак. Това е единствената причина да им се доверим.

Прогноза за: Фиорентина - Интер 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

16 януари Фиорентина - Рома 0:1 сл. прод. (Купа на Италия)
20 януари Фиорентина - Наполи 1:1 (Серия А)
27 януари Катаня - Фиорентина 2:1 (Серия А)
03 февруари Фиорентина - Парма 2:0 (Серия А)
09 февруари Ювентус - Фиорентина 2:0 (Серия А)

Интер:

23 януари Рома - Интер 2:1 (Серия А)
27 януари Интер - Торино 2:2 (Серия А)
03 февруари Сиена - Интер 3:1 (Серия А)
10 февруари Интер - Киево 3:1 (Серия А)
14 февруари Интер - Клуж 2:0 (Лига Европа)

Досегашни срещи:

Фиорентина - Интер

153 срещи
38 победи за Фиорентина
50 равенства
65 победи за Интер
Голова Разлика: 234:183 за Интер

Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.05
Равен - 3.30
Интер - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 2.10
Равен - 3.10
Интер - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186