Милан- Парма: Проверка преди сблъсъка с Барселона


Н. Гавазов

Милан- Парма: Проверка преди сблъсъка с Барселона

Милан - Парма
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 15.02.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Срещата Милан - Парма трябваше да се играе в събота, но заради участието на „росонерите" в Шампионска лига следващата седмица, ръководството на Калчо Лега прие молбата на миланци двубоя да се състои в петък. Така един от въпросите пред италианския гранд отпадна, а сега Масимилиано Алегри ще трябва да намери правилния баланс при подбора на футболистите си за днешния двубой, имайки предвид тежкият мач с Барселона в сряда.

Милан се намира в добра форма и постигна пет поредни победи на „Сан Сиро", а като цяло отборът спечели 14 точки от общо 18 и се намира на две точки от четвъртия Интер и на три пункта от третия Лацио. Смееше ли някой да си помисли преди месец, че миланци отново ще се намесят в битката за местата от Шампионска лига?

Цялостното представяне на Парма през този сено може да бъде сравнено с теорията на цикъла. През септември „дуковете" регистрираха пет поредни мача без успех, а след това последваха три последователни победи, отново три мача без успех, а в края на декември и началото на януари хората на Донадони отново записаха три поредни победи. Сега обаче лошата серия от пет мача, в които Парма взе само три точки продължава твърде дълго, а това изпрати „дуковете" на десето място в таблицата за класиране.

Милан е без контузените Робиньо, Бонера, Амелия, Ел Шаарави, Антонини, Де Йонг и Саламон, а Амброзини е наказан. За първи път през този сезон Ел шаарави няма да играе, но вероятно той ще е готов за мача с Барселона. Къркич може да замести италианеца, а Пацини да се появи в игра след почивката. Монтоливо се завръща след дисквалификацията си и ще заеме място в средата на терена.

За Парма няма да играят контузените Галопа, Сантакроче, Миранте и Марига. Интересно ще е да видим каква схема на игра ще избере Донадони, но ако тя е 4-3-3, тогава Биябияни ще играе на левия фланг.

На книга този сблъсък изглежда предрешен, но голямата въпросителна е с каква мотивация ще излязат домакините, след като на вратата им хлопа срещата с Барселона. Алегри каза вече, че двубоят с Парма е по-важен за неговия тим от мача с каталунците и ако това наистина е така, Милан ще хвърли всичко в петъчния мач. Но от друга са страна стоят големите съмнения, че в лагера на вицешампионите наистина мислят точно така. Когато срещата ти се предава в над 90 страни и имаш шанса да напишеш история, отстранявайки Барселона, едва ли двубоят в сряда е по-маловажен от този в петък. Всъщност, още тази вечер ще разберем за какво става дума, но така или иначе по-логичното е да се доверим на Милан.

Прогноза за: Милан - Парма 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

13 януари Сампдория - Милан 0:0 (Серия А)
20 януари Милан - Болоня 2:1 (Серия А)
27 януари Аталанта - Милан 0:1 (Серия А)
03 февруари Милан - Удинезе 2:1 (Серия А)
10 февруари Каляри - Милан 1:1 (Серия А)

Парма:

13 януари Парма - Ювентус 1:1 (Серия А)
20 януари Киево - Парма 1:1 (Серия А)
27 януари Парма - Наполи 1:2 (Серия А)
03 февруари Фиорентина - Парма 2:0 (Серия А)
10 февруари Парма - Дженоа 0:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Милан - Парма

49 срещи
26 победи за Милан
12 равенства
11 победи за Парма
Голова Разлика: 73:47 за Милан

Коефициенти от bet365:
Милан - 1.50
Равен - 4.00
Парма - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.50
Равен - 3.75
Парма - 6.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136