Ювентус - Фиорентина: В битка с календара


Н. Гавазов

Ювентус - Фиорентина: В битка с календара

Ювентус - Фиорентина
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 09.02.2013г.
Час: 19:00
Съдия: Паоло Мацолени

„Порке" - тази въпросителна дума, казана някога от Жозе Моуриньо продължава да се приема с насмешка, но колегата на португалеца в Ювентус по време на вчерашната си пресконференция зададе същият аналогичен въпрос. Направи го поне десет пъти. На Конте категорично не му харесва датата за провеждане на мачовете и по-специално този в събота вечер. Наставникът на „бианконерите" погледна и към другата седмица, подчертавайки, че срещата с Рома също няма да е в удобна за него срок. „Ние вече не сме някакви провинциалисти", завърши Конте своята пресконференция.

Жалбите на Ювентус относно календара изглеждат напълно основателни: за седем дни отборът ще изиграе 270 минути, при това много напрегнати. Към този факт ще добавим травмите на някои основни футболисти, скъсяването на дистанцията от втория и традиционно неудобния за Конте период януари-февруари. Отделно ще добавим и грешките на арбитрите. Интересното е, че когато се бърка в полза на Ювентус, в Италия започва неистов вой, който поставя под съмнение дори титлата на „Старата дама". В същото време помощта към Наполи и Милан се премълчава и темата изчезва от заглавията на вестниците ден-два след събитието.

Фиорентина сложи край на серията си от четири мача без победа след успеха с 2:0 над Парма миналата седмица. Лука Тони напомни за себе си, откривайки резултата след половин час игра, а Йоветич увеличи преднината пет минути след почивката. Типично по италиански, „виолетовите" намалиха темпото след попадението на черногореца и можеха да съжаляват, но за щастие на Монтела и Ко не се стигна до лош сценарии. Така Фиорентина се намира на шесто място в класирането и има в актива си 39 точки - 4 по-малко от третия Лацио, което означава, че тимът от Флоренция се намира в битка за Шампионската лига.

Бендтнер и Пепе се намират в лазарета на Ювентус, Бонучи е наказан, неясно остава състоянието на Маркизио, но той няма да играе, но ще се готви за мача в Глазгоу. Асамоа се намира в Африка и Конте ще трябва да извърши някои ротации с цел запазване силите на своите полузащитници. Вероятно атаката ще се води от Вучинич и Матри, а Анелка ще влезе през второто полувреме.

Фиорентина има своите кадрови проблеми и това е една от причините за лошите резултати на тима. Фернандес, Хегази, Роси и Кампоресе са контузени, а Акуилани и Миличо е наказан. Това ще ограничи избора на Монтела в средата на терена. Вероятно там ще видим Ромуло и Писаро, а по фланговете Паскуал и Куатрадо.

И двата тима ще се опитат да спечелят мача. Домакините ще трябва да пестят енергия и за следващите си двубои, докато Фиорентина най-вероятно ще покаже по-динамична игра. Имайки предвид начина на игра на двата съперника и философията, която изповядват на футболното игрище, битката в средата на терена ще бъде важно тактическо упражнение за треньорите. Напрежението е голямо и много е вероятно една грешка да реши всичко. Мач, в който колкото и невероятно да изглежда, може да се получи всякакъв резултат.

Прогноза за: Ювентус - Фиорентина 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

19 януари Ювентус - Удинезе 4:0 (Серия А)
22 януари Ювентус - Лацио 1:1 (Купа на Италия)
26 януари Ювентус - Дженоа 1:1 (Серия А)
29 януари Лацио - Ювентус 2:1 (Купа на Италия)
03 февруари Киево - Ювентус 1:2 (Серия А)

Фиорентина:

13 януари Удинезе - Фиорентина 3:1 (Серия А)
16 януари Фиорентина - Рома 0:1 сл. прод. (Купа на Италия)
20 януари Фиорентина - Наполи 1:1 (Серия А)
27 януари Катаня - Фиорентина 2:1 (Серия А)
03 февруари Фиорентина - Парма 2:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Ювентус - Фиорентина

153 срещи
70 победи за Ювентус
52 равенства
31 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 257:164 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.61
Равен - 3.80
Фиорентина - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.65
Равен - 3.60
Фиорентина - 5.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199