Алегри: Не мисля, че дузпата беше справедлива


Н. Гавазов

Алегри: Не мисля, че дузпата беше справедлива

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри след срещата с Удинезе в рамките на 23-я кръг на Серия А призна, че отборът му не е заслужавал да получи дузпа. Както е известно, „росонерите" победиха своя съперник с 2:1, а до този успех се стигна след спорен 11-метров наказателен удар, който Марио Балотели превърна в гол.

„Провървя ни, че съдията взе решение да отсъди дузпа. Нека бъдем честни, когато трябва да дам оценка на този епизод, аз мога да кажа, че играчът на Удинезе игра за топката. Това не е онази дузпа, която обикновено се назначава. Жалко, защото Удинезе игра също толкова добре, както и ние. Направихме добро първо полувреме, съперникът просто го нямаше в този период. След почивката се получи спад в играта ни, започнахме да грешим и отново заиграхме футбол след допуснатия гол. Но не биваше да се оказваме в тази ситуация и сами да си усложняваме живота", заяви Алегри за Sky Italia.

"Балотели? Той игра много добре. Има няколко изключителни качества, които винаги сме ги знаели. Също така ни провървя, защото той не биваше да започва мача. Марио има още да подобрява, тъй като е само на 22 години. Що се отнася до таблицата за класиране, има много мачове напред. Борбата за третото място ще е напрегната. В това няма нищо изненадващо, защото бяхме с десет точки назад", допълни наставникът на „росонерите".

 

  Сподели
91