Киево - Ювентус: Двойна интрига


Н. Гавазов

Киево - Ювентус: Двойна интрига

Киево - Ювентус
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 03.02.2013г.
Час: 13:30
Съдия: Мауро Бергонци

Киево се превърна за Ювентус в последните години в труднопроходим съперник. От пет последни срещи между тези два отбора, четири завършиха наравно. Двубоят през първата част от сезона завърши с чиста победа за „бианконерите", но на стадион „Марк Антонио Бентегоди" на торинци няма да бъде никак леко.

Въпреки победата над Лацио миналият уикенд, представянето на „летящите магарета" през януари не беше последователно, впрочем тази тенденция се наблюдаваше през цялата година. След трудният успех над Аталанта, гостуването в Болоня се превърна в истинска катастрофа, последва и равенство у дома срещу преодолимия Парма. За това пък успехът над Лацио в Рим дойде като истинска бомба, от която вероятно по-радостен е бил утрешният съперник на Киево. След 22 мача „летящите магарета" се намират на 11-то място в класирането с 28 точки в своя актив- на еднакво разстояние от опасната зона и от местата в зона „Европа".

Януари оказа лошо влияние върху турнирното положение на Ювентус и от голямото преимущество на „Старата дама" почти нищо не остана, но и едва ли на този етап може да говорим за някаква паника. До важните мачове от сезона има още време, а периодът след Нова година винаги е бил специфичен за Ювентус. През този първи месец „бианконерите" отстъпиха на Сампдория, завършиха наравно в Парма, поделиха точките с Дженоа в Торино и отпаднаха от Купата на Италия. След няколко седмици Ювентус ще възобнови кампанията си в Шампионска лига и мачът във Верона ще стане първата проверка преди пътешествието до Глазгоу.

 

В този двубой за Киево няма да играят контузените Лучано, Сардо, Пелисиер и Драме. Треньорът Корини вероятно ще започне с постройка 3-5-2 или на определени етапи от срещата 5-3-2. Вероятно Фрей и Йокич ще са на фланговете, а Тереау и Палуши ще водят атаката.

Гостите имат по-големи кадрови проблеми и Конте няма да може да разчита на половин дузина ключови играчи - Бендтнер, Пепе и Маркизио са в лазарета, а Киелини, Бонучи и Вучинич изтърпяват наказания. В Африка пък все още се намира Асамоа. На всичкото отгоре самият Конте няма да може да седне на пейката. Така или иначе постройката на шампиона ще е непроменена: 3-5-2 с Мароне Касерас в защита и Погба и Пирло в средата на терена.

Очертава се много интересен двубой, а интригата е в две направления. Първото е свързано със справедливите въпроси към съдийския корпус, защото в мачовете срещу Дженоа и Лацио реферите отнеха от шампиона правото да изпълни дузпи. Интересно е сега да видим какво ще се случи във Верона, след като италианските колеги цяла седмица пишат за заговор срещу Юве. Второто направление е чисто техническо: как „бианконерите" ще се преборят със своя съперник, който не само, че се намира в прекрасно настроение, но това състояние е подсилено от мащабната акция по привличането на няколко добри футболисти, които до края на сезона ще играят под наем. Разбира се, фаворит за спечелване на мача са гостите, които обаче трябва да подобрят основната си слабост, която демонстрираха през миналият месец - не реализиране на головите положения. Ако Киево играе внимателно, разчита на контраатаки и успее да откъсне противниковите нападатели от полузащитата, „летящите магарета" имат огромни шансове за точката. Но, ако домакините се опитат да се надиграват със своя съперник, не е изключено да загубят двубоя.

Прогноза за: Киево - Ювентус 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Киево:

22 декември Торино - Киево 2:0 (Серия А)
06 януари Киево - Аталанта 1:0 (Серия А)
12 януари Болоня - Киево 4:0 (Серия А)
20 януари Киево - Парма 1:1 (Серия А)
26 януари Лацио - Киево 0:1 (Серия А)

Ювентус:

13 януари Парма - Ювентус 1:1 (Серия А)
19 януари Ювентус - Удинезе 4:0 (Серия А)
22 януари Ювентус - Лацио 1:1 (Купа на Италия)
26 януари Ювентус - Дженоа 1:1 (Серия А)
29 януари Лацио - Ювентус 2:1 (Купа на Италия)

Досегашни срещи:

Киево - Ювентус

19 срещи
1 победа за Киево
6 равенства
12 победи за Ювентус
Голова Разлика: 35:17 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Киево - 5.50
Равен - 3.80
Ювентус - 1.61

Коефициенти от Offsidebet:
Киево - 5.75
Равен - 3.50
Ювентус - 1.62

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154