На крачка от финала - хладната пресметливост на Петкович или горещите страсти на Конте


Н. Гавазов

На крачка от финала - хладната пресметливост на Петкович или горещите страсти на Конте

Лацио - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 29.01.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Извън зависимостта от всякакви резултати, полуфиналите на Купата на Италия винаги са били най-интересни и загадъчни сред всички подобни турнири на Стария свят. Два претендента за „сребърната звезда", гладният за победи Интер, амбициозният Лацио - какви имена още трябва да добавим, за да може блюдото под име „Coppa dÍtalia" да стане по-вкусно?

Тази вечер Лацио ще посрещне Ювентус в среща-реванш, след като в първия мач столичани измъкнаха 1:1 в Торино, а този резултат прави хората на Владимир Петкович фаворити в сблъсъка независимо от домакинската загуба от Киево през уикенда, която е напълно вероятно да е приземила „орлите" и в случая да е изиграла положително въздействие. Изобщо не трябва да се съмняваме, че треньорският щаб ще хвърли най-доброто, но главният въпрос е свързан с формата н Миро Клозе, който не игра в последните мачове.

Качеството на съдийството в последните мачове на Ювентус неизменно пада. Към момента трудно бихме намерили отбор, по-недоволен от работата на хората в „черно", отколкото „бианконерите". Съдийските грешки започнаха да отнемат точки от „Старата дама" в месеца, който Конте обяви като много важен. В същото време ми се иска да предупредя тези, които вече започват да се съмняват в качествата на италианския шампион, че не бива да съдим за Ювентус от януарското представяне на тима. Истинската сила на отбора ще се прояви в средата на февруари когато започнат плейофите в Шампионската лига. Основната новина за феновете на „бианконерите" е завръщането на Андреа Пирло, който пропусна последните три мача заради травма. Освен това, дисквалификациите на Конте и Бонучи нямат отношение към мачовете от Купата.

Хладната пресметливост на Петкович или горещата страст на Конте? Най-общо така бихме определили предстоящият сблъсък, който може да осигури трети финал на Лацио за последните десет години и първа победа на Ювентус от 20 години насам. Част от отговорите на тези въпроси ще бъдат дадени тази вечер, а мястото за предстоящият празник на любителите на италианския футбол е „Олимпико".

Прогноза за: Лацио - Ювентус 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

08 януари Лацио - Катаня 3:0 (Купа на Италия)
13 януари Лацио - Аталанта 2:0 (Серия А)
19 януари Палермо - Лацио 2:2 (Серия А)
22 януари Ювентус - Лацио 1:1 (Купа на Италия)
26 януари Лацио - Киево 0:1 (Серия А)

Ювентус:

09 януари Ювентус - Милан 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)
13 януари Парма - Ювентус 1:1 (Серия А)
19 януари Ювентус - Удинезе 4:0 (Серия А)
22 януари Ювентус - Лацио 1:1 (Купа на Италия)
26 януари Ювентус - Дженоа 1:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Лацио - Ювентус

145 срещи
37 победи за Лацио
36 равенства
72 победи за Ювентус
Голова Разлика: 250:180 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Лацио - 3.30
Равен - 3.25
Ювентус - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 3.20
Равен - 3.30
Ювентус - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142