Анелка иска да остави своя отпечатък в Италия


Н. Гавазов

Анелка иска да остави своя отпечатък в Италия

Агентът на Никола Анелка призна, че е доволен от начина по който бе запазен в тайна трансфера на неговия клиент в Ювентус и заяви, че нападателят възнамерява да остави своя отпечатък в шампиона на Италия. Както е известно, късно снощи французинът пристигна в Торино и днес премина необходимите медицински изследвания, като очакванията са утре да постави подписа си под петмесечен договор.

За евентуалното преминаване на Анелка започна да се говори едва преди два дни - FUTBOL TV благодарение на своите италиански приятели първи съобщи, че „Старата дама" и нападателя са съгласували условията на сделката, а в петък вечер тази информация се появи и в Tuttosport, като медията разкри някои подробности около договора на Анелка.

„Ювентус се справи много добре по отношение на медиите и по-специално да запази в тайна сделката. Ние също бяхме помолени да запазим в максимална степен необходимата конфедициалност", заяви агент Фабрицио Ферари за TuttoJuve.

„Първите му впечатления от Торино са добри. Той ще прекара деня във Виново, за да се запознае с новите си съотборници. В кариерата си Анелка е носил фланелката на най-големите отбори в света като Реал Мадрид, Челси и Арсенал, а сега пристига в Ювентус. Това е голямо предизвикателство за Никола Той иска да остави своя отпечатък в Италия", каза още агентът на нападателя.

Според информациите, Анелка се е съгласил да намали наполовина заплатата си, за да подпомогне осъществяването на трансфера.

„Той не е лишен от мотивация и това се доказва от преминаването у в Ювентус. Той не е тук, за да бъде малка част от играта на „бианконерите", но и да подаде ръката си за помощ на отбора", завършва Ферари.

 

  Сподели
109