Болоня и Рома не се победиха в мач с шест гола


В. Мухарски

Болоня и Рома не се победиха в мач с шест гола

Болоня и Рома не успяха да се победят, завършвайки наравно - 3:3 в среща от 22-ия кръг на Серия А. Алесандро Флоренци даде преднина на "вълците" още в 9-ата минута. Тоти се възползва от грешка в отбраната на Болоня и пусна топката към Флоренци, който бе точен - 1:0. В 17-ата минута Маноло Габиадини стреля, Гойкоечеа изби, но право в краката на Алберто Джилардино, който изравни - 1:1.

Секунди след изпълнението на центъра Пянич напредна отдясно, центрира към Освалдо, който бе точен и даде нов аванс на "вълците". Маноло Габиадини обаче възстанови равенството в 26-ата минута, след като получи добър пас от Сьоренсен и се справи със защитата на Рома - 2:2.

В 54-ата минута Гойкоечеа и Бурдисо не се разбраха при центриране на Диаманти и резервата Паскуато изведе домакините напред в резултата за първи път в този мач. В 74-ата минута Панайотис Тахцидис оформи крайното 3:3, след като засече хубаво центриране на Тоти.

Рома се изравни по точки с Милан във временното класиране, но "росонерите" може отново да дръпнат напред, ако спечелят точка или три при гостуването си на Аталанта.

  Сподели
210