Аталанта - Милан: Ще вземат ли росонерите реванш?


Н. Гавазов

Аталанта - Милан: Ще вземат ли росонерите реванш?

Аталанта - Милан
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 27.01.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

Милан ще пътува до Бергамо за среща с Аталанта в рамките на 22-я кръг на Серия А - двубой, в който „росонерите" ще се опитат да вземат реванш за загубата през есента на „Сан Сиро", когато „оробиците" се възползваха от лошата форма на миланци и постигнаха сензационна победа с 1:0.

Нещата за домакините напоследък не вървят много добре и те спечелиха само две точки от последните си пет мача. Това от своя страна изпрати Аталанта във втората половина на таблицата, на шест пункта от опасната зона. Още по-тревожно е, че в два поредни домакински двубоя бергамци не успяват да победят и дори се оказаха догонващи в резултата.

Милан стабилизира резултатите си от началото на годината и спечели седем точки от три мача, но „росонерите" така и не успяват да ни убедят в качествата си. Победите над Болоня и Сиена на „Сан Сиро" дойдоха след почивката и бяха постигнати много трудно, а срещу Сампдория в Лигурия Милан така и не успя да порази вратата на съперника си. Така или иначе има огромна разлика от отбора на Алегри през есента и този сега и след 21 мача „росонерите" са на шесто място в класирането и с реални шансове да се преборят за място в европейските клубни турнири.

Шелото, Капели, Марилунго, Белини и Лучини са контузени от домакините, а Джорджи е наказан. Вероятно Колантуоно ще промени схемата на игра, връщайки се към 4-3-1-2 с Бонавентура зад двамата нападатели, което означава, че Макси Моралес отива на пейката.

Гостите са без Йепес, Амброзини, Де Йонг и Дидак, които лекуват различни травми. Абате заминава за Зенит, а освен това бяха разменени Месба с Жакардо от Парма. Неясна засега остава ситуацията около Кака, но цялата тази дейност на трансферния пазар няма да има отношение към утрешния мач, с изключение на това, че Абате няма да играе.

Последната среща между Аталанта и Милан тук завърши при резултат 2:0 за гостите. Едва ли Колантуоно си прави илюзията, че победата през есента на „Сан Сиро" е отражение на качествата на играчите на двата тима. Вероятно това ще накара наставника на „оробиците" да избере по-дефанзивен стил, изчаквайки удобен момент за контраатака, с който именитият съперник да бъде изненадан. Така или иначе, фаворит за победа е Милан, който разполага с по-богат опит и по-добри футболисти. Освен това, „росонерите" сякаш оживяват през вторите полувремена - те вкараха 29 гола след почивка, повече от всеки друг отбор в италианския елит, като 16 от тези попадения са в последните 15 минути, което показва, че „дяволите" не се предават, борят се, а това е важно да се знае, защото именно тогава Аталанта намалява темпото, а умората иказва влияние върху играта на „оробиците".

Прогноза за: Аталанта - Милан 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Аталанта:

16 декември Ювентус - Аталанта 3:0 (Серия А)
22 декември Аталанта - Удинезе 1:1 (Серия А)
06 януари Киево - Аталанта 1:0 (Серия А)
13 януари Лацио - Аталанта 2:0 (Серия А)
20 януари Аталанта - Каляри 1:1 (Серия А)

Милан:

22 декември Рома - Милан 4:2 (Серия А)
06 януари Милан - Сиена 2:1 (Серия А)
09 януари Ювентус - Милан 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)
13 януари Сампдория - Милан 0:0 (Серия А)
20 януари Милан - Болоня 2:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Аталанта - Милан

103 срещи
19 победи за Аталанта
37 равенства
47 победи за Милан
Голова Разлика: 171:99 за Милан

Коефициенти от bet365:
Аталанта - 3.50
Равен - 3.30
Милан - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Аталанта - 3.40
Равен - 3.25
Милан - 2.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193