Агент: Погба е като картина на Дали


Н. Гавазов

Агент: Погба е като картина на Дали

Агентът на полузащитника на Ювентус Пол Погба разкри, че клиентът му е отхвърлил предложения на Байерн, Барселона и Реал Мадрид в полза на „бианконерите". Както е известно, талантливият 19-годишен футболист пристигна в торинския гранд през лятото със свободен трансфер от Манчестър Юнайтед и моментално се адаптира към играта на отбора воден от Антонио Конте. В събота вечер Погба се оказа ключът към поредния успех на Ювентус, отбелязвайки два феноменални гола за „Старата госпожа" при разгрома над Удинезе с 4:0.

„Погба показа, че има потенциал, но той да продължава да работи усърдно и да е здраво стъпил на земята. След това може да стане велик играч, като най-големият му враг е самият той", заяви Мино Райола пред Corriere dello Sport.

„Кой го искаше? Байерн Мюнхен, Барселона и Реал Мадрид го искаха, както и английски клубове. Интер? Да, но те се съгласиха да спазват споразумение с Манчестър Юнайтед", каза още представителят на полузащитника.

„Не знам какво може да мисли Сър Алекс след съботния мач. Може би той е подценявал неговата психическа сила. Когато Пол почувства, че отношението към него не се подобрява, той реши да напусне Манчестър.

„Пол може да играе на позицията на Пирло, но също така доказа, че няма проблем да е и един от вътрешните халфове и дори да е централен защитник. Той е тактически много грамотен и всичко това благодарение на Конте, който не се страхува да залага на младите", допълва агентът на играча.

„Погна е като картина на Дали. Такива произведения на изкуството са рядкост и струват много", завършва Райола.

 

  Сподели
134