Земан: Все още сме в борбата за място в ШЛ


Н. Гавазов

Земан: Все още сме в борбата за място в ШЛ

Старши-треньорът на Рома Зденек Земан коментира резултата от срещата от 21-я кръг на Серия А с Интер, а също така отбеляза, че неговият отбор все още не е отпаднал от борбата за място в топ 3. Както е известно, снощното равенство смъкна Рома на седмо място в класирането, на 10 точки от третия Лацио, но наставникът на „вълците" смята, че неговият отбор все още може да претендира за позиция сред първите три тима в класирането.

„Играхме против един голям отбор. Към края на срещата започнахме да чувстваме умора. Струва ми се, че тя дойде от 120-те минути срещу Фиорентина от Купата на Италия. Жалко е, че завършихме наравно. През първия половин час създадохме много положения за гол. Освалдо няколко пъти се оказа в положение на засада, но едно от отсъжданията бе неправилно. Не спечелихме, но мисля, че Интер ни създаде повече проблеми в срещата помежду ни на „Сан Сиро", заяви Земан.

„Продължавам да говоря, че за попадане в Шампионска лига трябва да се борим и да играем добре. Пред нас има много мачове. Не смятам, че отпаднахме от борбата и се надявам, че ще докажем това на терена. Важното е, че в мачовете демонстрираме това, което тренираме през седмицата. Де Роси? Замених го защото има проблеми с бедрото. Нямаше как да продължи да играе", каза още наставникът на Рома.

 

  Сподели
82