Рома отстрани Фиорентина в драма с червени картони и нахлули фенове на терена


В. Мухарски

Рома отстрани Фиорентина в драма с червени картони и нахлули фенове на терена

Рома победи Фиорентина с 1:0 в четвъртфинален двубой от турнира за Купата на Италия. В редовното време двата тима не успяха да си отбележат гол и така се стигна до продължения.

И двата отбора имаха своите положения, но повече могат да съжаляват "виолетовите", тъй като нацелиха две греди чрез Алберто Акуилани в края на първата част и чрез Борха Валеро - малко преди края на редовното време.

В крайна сметка "вълците" стигнаха до успеха в началото на първото продължение. В 97-ата минута Пиянич намери отлично Майкъл Брадли, който центрира по земя в наказателното поле, а Матия Дестро засече в мрежата за крайното 1:0. В 103-ата минута Куадрадо нацели трета греда за своя тим, а след това опита и добавка, но без успех. В 117-ата минута Родриго Тадей получи директен червен картон за спиране на опасна атака, като положението бе спорно.

В 121-ата минута се стигна до доста грозни сцени. След разправии между играчите реферът показа червени картони на Додо от Рома и на Хуан Куадрадо от Фиорентина. След това фенове на "виолетовите" нахлуха на терена и искаха обяснения от главните действащи лица. Страстите бързо бяха охладени и срещата се доигра без да се стигне до нов гол или червен картон. Така "римляните" се класираха напред в турнира.

  Сподели
120