Парма - Ювентус: Дуковете ще останат непобедени у дома


Н. Гавазов

Парма - Ювентус: Дуковете ще останат непобедени у дома

Парма - Ювентус
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 13.01.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Де Марко

Парма ще посрещне Ювентус в един от най-интересните мачове на 20-и кръг на Серия А. „Дуковете" провеждат добър сезон и след три поредни победи се изкачиха на осмо място в класирането на шест точки от зоната на евротурнирите. Освен това отборът воден от Роберто Донадони е единствен, който не познава горчивината от загубата на „Енио Тардини" през сегашната си кампания - това е истинско предизвикателство за всеки един тим, който дойде тук, включително и Ювентус.

За последно „бианконерите" претърпяха поражение тук на 15 май 2011 година. Можеше ли някой да помисли тогава, че този неуспех ще бъде последен в следващите 49 мача на торинци? Миналият уикенд „Старата дама" се провали срещу Сампдория пред собствена публика, но в Торино продължават да не вярват в случилото се, а отговорът не закъсня - в средата на седмицата Ювентус победи Милан с 2: 1 в мач от четвъртфиналите на Купата на Италия. Така или иначе, след последните драми на Апенините „бианконерите" остават на първо място в класирането с пет точки пред втория Лацио.

Роберто Донадони проведе последните две тренировки на тима при закрити врати. По сведения на италианската преса, специалистът готви план „Анти-Юве". Наставникът на Парма смята да замени отсъстващите Галопа (контузия), Лукарели (наказан) и Беналуан (наказан) с нови имена. Вероятно в центъра на защитата ще бъдат Сантакроче и Палета, а Маркиони ще отиде на десния край на халфовата линия.

Клаудио Маркизио е най-новият контузен в Ювентус и той ще се присъедини към намиращите се в лазарета Бендтнер, Пепе и Киелини. Проблемите за Конте се задълбочават с отсъствието на Асамоа, който замина за Купата на Африка, но за сметка на това в строя се завръща режисьорът на „бианконерите" Андреа Пирло, който с другият свеж футболист Пол Погба трябва да играе в средата на терена. В средата на седмицата играха Джовинко, Матри и Вучинич, така че се очаква в атака да се появи Куялиарела, а относно вторият нападател там изборът ще е изцяло на Конте и няма как да знаем неговото решение.

Това ще бъде един от най-любопитните двубои на кръга. Ако Парма е добър домакин и няма загуба в 14 поредни мача тук, то Ювентус пък е най-добрият гост в Серия А. „Бианконерите" спечелиха седем от деветте си гостувания и вкараха 20 гола, допускайки при това само 6! Миналата година двата тима завършиха при нулево равенство, но мачът беше много оспорван, като Ювентус бе по-близо до победата. Единственото, което може да кажем за утрешната среща е, че независимо как ще завърши, тя ще е много оспорвана. Гостите са фаворити да излязат победители, но нека не забравяме, че те играха тежък 120 -минутен мач срещу Милан в средата на седмицата, така че вероятно трябва да бъдем малко по-внимателни в прогнозите си.

Прогноза за: Парма - Ювентус 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Парма:

08 декември Аталанта - Парма 2:1 (Серия А)
12 декември Парма - Катаня 1:1 - 3:4 сл. дузпи (Купа на Италия)
16 декември Парма - Каляри 4:1 (Серия А)
22 декември Болоня - Парма 1:2 (Серия А)
06 януари Парма - Палермо 2:1 (Серия А)

Ювентус:

12 декември Ювентус - Каляри 1:0 (Купа на Италия)
16 декември Ювентус - Аталанта 3:0 (Серия А)
21 декември Каляри - Ювентус 1:3 (Серия А)
06 януари Ювентус - Сампдория 1:2 (Серия А)
09 януари Ювентус - Милан 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)

Досегашни срещи:

Парма - Ювентус

48 срещи
10 победи за Парма
15 равенства
23 победи за Ювентус
Голова Разлика: 85:48 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Парма - 5.00
Равен - 3.50
Ювентус - 1.72

Коефициенти от Offsidebet:
Парма - 4.60
Равен - 3.50
Ювентус - 1.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135