Ювентус - Милан: Мач достоен за финал


Н. Гавазов

Ювентус - Милан: Мач достоен за финал

Ювентус - Милан
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 09.01.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

Мачовете между Ювентус и Милан без съмнение са достойни за внимание не само от привържениците на италианския футбол. Срещите между двата апенински гранда винаги са протичали невероятно интересно и интригуващо. И макар Милан да не изглежда толкова страшен както по-рано, „росонерите" задължително ще се постараят да направят труден живота на шампиона на Италия в четвъртфиналния мач за Купата на Италия.

В мача срещу Милан Ювентус излиза не в най-добро настроение и разположение на духа. През миналия уикенд торинският колектив претърпя сензационно поражение сред родните стени от Сампдория с 2:1. Антонио Конте много болезнено реагира на загубата и проведе половинчасова беседа с играчите, а Павел Недвед се забърка в скандал с реферите и до края на този месец чехът е отстранен от всяка футболна дейност. На пресконференцията преди днешния мач наставникът на „бианконерите" заяви, че всички в отбора се отнасят много сериозно към Купата на Италия, по начина, по койот го правят и в Серия А: „Повече не може да си позволим грешки. Задачата на Ювентус е победа в Купата на Италия и никакво отпадане на четвъртфинала. Милан винаги е бил и ще бъде сериозен съперник, от който трябва да се страхуваме. Отнасяме с уважение към тях и разбираме, че ни чака голямо и тежко изпитание".

Милан, напротив - успя да победи в миналия кръг Сиена и благодарение на този успех се изкачи на седмо място в класирането. Въпреки това, разликата от Ювентус е съставена от огромните 14 точки и е нереално да говорим, че Милан има шансове за Скудетото. О време на пресконференцията преди мача наставникът на „росонерите" Масимилиано Алегри не се скъпеше откъм комплименти по адрес на Ювентус: „Трудно е да победиш на „Ювентус Стейдиъм". През миналия сезон те не загубиха нито един мач, а през този вече имат 44 точки. Трудно ми е да намеря слаби места в отбор като Ювентус. В предишното издание на Купата на Италия двата отбора подарихме на феновете два велики мача. Искам да кажа, че играта този път няма да бъде по-различна".

 

През миналия сезон Ювентус и Милан също се срещнаха в Купата на Италия, но на стадии полуфинал. Първият мач миланци загубиха с 1:2. Основното време на втория двубой приключи при същият резултат, но гол на Вучинич в допълнителното време изпрати „бианконерите" на финала.

Фаворит за спечелване на срещата тази вечер е Ювентус. Но интрига има, защото торинци може и да имат добра защита, но акцентът в мачовете от Купата на Италия пада винаги върху атаката, а Милан напоследък вкарва много голове. В същото време „росонерите" имат проблеми с отбраната, така че шоуто е тази вечер, а единствено може да съжаляваме е, че тези два тима не се срещнаха на финала.

Прогноза за: Ювентус - Милан 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

09 декември Палермо - Ювентус 0:1 (Серия А)
12 декември Ювентус - Каляри 1:0 (Купа на Италия)
16 декември Ювентус - Аталанта 3:0 (Серия А)
21 декември Каляри - Ювентус 1:3 (Серия А)
06 януари Ювентус - Сампдория 1:2 (Серия А)

Милан:

09 декември Торино - Милан 2:4 (Серия А)
13 декември Милан - Реджина 3:0 (Купа на Италия)
16 декември Милан - Пескара 4:1 (Серия А)
22 декември Рома - Милан 4:2 (Серия А)
06 януари Милан - Сиена 2:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Ювентус - Милан

167 срещи
59 победи за Ювентус
58 равенства
50 победи за Милан
Голова Разлика: 241:221 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.66
Равен - 3.60
Милан - 5.25

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.75
Равен - 3.50
Милан - 4.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134