Лацио - Катания: Домакините са фаворити


Н. Гавазов

Лацио - Катания: Домакините са фаворити

Лацио - Катания
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 08.01.2013г.
Час: 22:00
Съдия: Доменико Чели

Лацио ще посрещне Катания в четвъртфинален мач от Купата на Италия и ще се опита да си проправи път към следващата фаза на турнира. До този етап на състезанието обикновено италианските отбори използват в мачовете по-млади футболисти и такива, които нямат достатъчно игрова практика, но оттук до финала очакванията са, че ще видим най-доброто от колективите, тъй като Купата на Италия може да се окаже път към европейските турнири.

Лацио стигна дотук много трудно, след като губеше от Сиена, но гол в добавеното време изпрати осминафинала в продължения и дузпи, които бяха спечелени с 4:1 от „римските орли". В първият си мач от 2013 година столичани загряха с победа срещу Каляри в Серия А и след изненадващата загуба на Ювентус Лацио се доближи на 5 точки от лидера.

Пътят на Катания също не беше лек в Купата на Италия и „слоновете" трябваше да преминат през дузпите срещу Парма, след като редовното време завърши при 1:1. Сицилианци започнаха годината с нулево равенство срещу Торино, в нервен мач, в който Лоди беше изгонен в самото начало на срещата и това се отрази на боеспособността на островитяните.

В Серия А днешните съперници са разделени от 13 точки, а Катания нанесе тежка загуба на Лацио през този сезон, побеждавайки столичния тим с 4:0 през ноември. Това обаче се случи преди два месеца и то в Сицилия. Оттогава насам Лацио е непоколебим у дома, освен това формата на столичани се подобри - на Интер, Болоня и Сампдория не бе позволено да вкарат гол на „Олимпико", така че този път „орлите" са фаворити за победа.

Основните причини са домакинството и последните трудни победи срещу Сиена и Каляри, които ще заострят вниманието на хората на Петкович върху факта, че няма лесни съперници.

Прогноза за: Лацио - Катания 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

10 декември Болоня - Лацио 0:0 (Серия А)
15 декември Лацио - Интер 1:0 (Серия А)
19 декември Лацио - Сиена 1:1 - 4:1 сл. дузпи (Купа на Италия)
22 декември Сампдория - Лацио 0:1 (Серия А)
05 януари Лацио - Каляри 2:1 (Серия А)

Катаня:

09 декември Сиена - Катания 1:3 (Серия А)
12 декември Парма - Катания 1:1 - 3:4 сл. дузпи (Купа на Италия)
16 декември Катания - Сампдория 3:1 (Серия А)
21 декември Пескара - Катания 2:1 (Серия А)
05 януари Катания - Торино 0:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Лацио - Катания

29 срещи
8 победи за Лацио
10 равенства
11 победи за Катания
Голова Разлика: 32:28 за Катания

Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.85
Равен - 3.40
Катания - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.85
Равен - 3.35
Катания - 4.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212