Каляри: Уважаваме решенията на рефера


Н. Гавазов

Каляри: Уважаваме решенията на рефера

Директорът на Каляри Франческо Мароку заяви, че „уважава решенията на рефера" в снощния скандален мач срещу Лацио в рамките на 19-я кръг на Серия А. Както е известно, сардинците завършиха двубоя с девет души след спорни съдийски решения, а преднината им от един гол бе заличена в последните десет минути. По този начин Лацио успя да спечели мача с 2:1, което остави Каляри на точка от опасната зона. Въпреки това, клубният ръководител заяви, че приема решенията на арбитъра.

„Каляри зачита решенията на съдията. Винаги сме имали отношение към длъжностните лица и не искам да предизвикваме полемика. Сезонът е дълъг и ще имаме много повече възможности пред нас", заяви Мароку.

Само няколко дни след като Кевин-Принс Боатенг стана жертва на расистки обиди по време на мача Про Патрия - Милан, снощният мач бе белязан с расистки песнопения от страна на домакините срещу Виктор Ибарбо от Каляри. Реферът дори спря играта, за да обсъди въпроса с капитаните на двата тима.

„Маймунските звуци от трибуните ставаха все по-настоятелни и аз просто призовах съдията да предупреди феновете на трибуните. Нищо повече", каза още клубният ръководител.

 

  Сподели
119