Милан ще бъде безмилостен към Сиена


Н. Гавазов

Милан ще бъде безмилостен към Сиена

Милан - Сиена
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 06.01.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Милан посреща Сиена в мач от 19-я кръг на Серия А и ще се опита да се върне на пътя на победите, след като в последния си двубой за миналата година „росонерите" претърпяха поражение от Рома, което ги остави на седмо място в класирането и на пет точки от зона „Европа". Седмицата за Милан беше много напрегната и свързана с много неща, които феновете на тима се надяват да не отвлекат вниманието на техните любимци. По отношение на трансферите Алешандро Пато беше продаден на Коринтианс за 15 милиона евро, а тази вечер стана ясно, че Робиньо ще доиграе сезона на „Сан Сиро". В средата на седмицата пък избухна расисткия скандал по време на срещата с Про Патрия, когато Боатенг и съотборниците му напуснаха терена в знак на протест. Също така днес се разбра, че атакуващият полузащитник може да напусне Италия, което няма как да притесни треньорското ръководство на клуба.

Сиена нямаше такива проблеми през седмицата и тосканци проведоха контрола с Борджо Буджиано, побеждавайки съперника си с 3:1. Това не означава, че в лагера на „зебрите" всичко е спокойно, а и няма как да бъде, защото в последните си пет мача Сиена спечели само една точка, смени треньора си, а слуховете са продажба на играчи стават все по-силни. Отборът се намира на последно място в класирането и е на пет точки от спасителния бряг, така че бъдещето на тима остава неясно и по всичко личи, че на Якини ще му се наложи да работи в трудна среда.

Масимилиано Алегри ще използва крайният защитник Де Шилио в центъра на отбраната, заради отсъствието на Марио Йепес, Даниеле Бонера, Филип Мексес и Робиньо. Проблемите за Масимилиано Алегри се увеличиха, след като Бонера, който се очакваше да играе, закуцука по време на вчерашната тренировка. Той ще се присъедини към отсъстващия заради проблеми с коляното Йепес, а Филип Мексес е наказан. Джамел Месба и Кристиан Сапата са дългосрочно отсъстващи, а Найджъл Де Йонг е наказан. Робиньо не е включен в отбора, тъй като не тренира редовно.

Ето и групата на Милан за мача със Сиена: Абиати, Амелия, Габриел; Абате, Ачерби, Антонини, Кристанте, Де Шилио; Амброзини, Боатенг, Констант, Емануелсон, Фламини, Монтоливо, Мунтари, Ночерино, Щрасер; Къркич, Ел Шаарави, Нианг и Пацини.

За Сиена няма да играят трима ключови футболисти - наказани са Витиело, Терци и Калао. Вероятно Ларондо ще замени Емануеле, но и двамата се смята, че ще напуснат клуба през този трансферен прозорец. Капитанът заедно с Нето е в преговори с Наполи, а Ларондо е свързван с Фиорентина. Якини вероятно ще използва схема 3-5-1-1, която може да се трансформира и в 4-5-1 или 3-2-4-1 според указанията на треньора.

Логиката сочи, че Милан ще победи Сиена. В последните шест мача тук тосканци взеха само една точка, вкараха 3 гола и допуснаха 14. Тази безмилостна статистика сочи, че „росонерите", ако не подценят своя противник би трябвало да нямат проблеми по отношение на своя успех. Идеална среща за игра на хендикап или да заложим например на това, че Ел Шаарави, че ще вкара първи гол.

Прогноза за: Милан - Сиена 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

04 декември Милан - Зенит 0:1 (Шампионска лига)
09 декември Торино - Милан 2:4 (Серия А)
13 декември Милан - Реджина 3:0 (Купа на Италия)
16 декември Милан - Пескара 4:1 (Серия А)
22 декември Рома - Милан 4:2 (Серия А)

Сиена:

02 декември Сиена - Рома 1:3 (Серия А)
09 декември Сиена - Катаня 1:3 (Серия А)
16 декември Фиорентина - Сиена 4:1 (Серия А)
19 декември Лацио - Сиена 1:1 - 4:1 след дузпи (Купа на Италия)
22 декември Сиена - Наполи 0:2 (Серия А)

Досегашни срещи:

Милан - Сиена

16 срещи
13 победи за Милан
2 равенства
1 победа за Сиена
Голова Разлика: 38:14 за Милан

Коефициенти от bet365:
Милан - 1.30
Равен - 5.00
Сиена - 11.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.33
Равен - 4.60
Сиена - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
127