Рома с погром над Милан в мач с шест гола (видео)


В. Мухарски

Рома с погром над Милан в мач с шест гола (видео)

Рома победи Милан с 4:2 в дербито на 18-ия кръг на Серия А. В 12-ата минута Освалдо пробва удар от над 20 метра, но Амелия успя да избие в корнер. Пянич изпълни ъгловия удар, след който Бурдисо стреля с глава и матира стража на гостите - 1:0. В 24-ата минута Тоти центрира към Освалдо, който също с глава бе точен и прати топката за втори път във вратата на "росонерите".

Шест минути по-късно Де Роси намери отлично Ламела, който с хубав удар преодоля вратаря на Милан за класическото 3:0. В 61-ата минута Балдзарети проби отляво и центрира към Ламела, който с глава направи резултата 4:0. Играчите на Милан стигнаха до две попадения до края на срещата. Преди това, в 78-ата минута, Маркиньос получи директен червен картон и „вълците“ довършиха мача с 10 души.

В 87-ата минута Мунтари стреля отдалеч, а Гойкойчеа не се намеси добре, топката попадна в Пацини и вратарят на Рома събори нападателя. Реферът посочи бялата точка, макар да останаха съмнения, че Пацини е в положение на засада преди да бъде извършено нарушение срещу него. Все пак той не пропусна от бялата точка и намали на 1:4. Само секунди след това отново той стреля с глава след пас на Ел Шаарауи, а Гойкойчеа изби, но кълбото отиде в Къркич, който оформи крайното 2:4.

Рома е на шестото място в класирането с актив от 32 точки, докато Милан е на седма позиция с 27.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
95