Рома - Милан: Росонерите ще покорят Вечния град


Н. Гавазов

Рома - Милан: Росонерите ще покорят Вечния град

Рома - Милан
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 22.12.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Пътят на пет клуба от Серия А през този сезон е почти един и същ. Това се отнася в пълна степен за Милан и Рома, които си поставиха високи задачи, но по силата на различни обективни причини не успяха да ги изпълнят. Проваленият старт по отношение на резултатите можеше да повлече след себе си и разочарование в играта на футболистите, но „росонерите" и „вълците" останаха верни на себе си, своята игра и тактика, а също така и на треньорите си - спомнете си само, колко много бяха разговорите за уволненията на Алегри и Земан. Но италианецът и чеха продължават както преди работата си в своите отбори и при това успешно.

Милан през последните месеци израсна в професионален план като отбор, в който няма много ярки личности като в миналото, но това е тим, който има бъдеще. Същото се отнася и за Рома, който изобилства от млади и способни футболисти. Честно казано, сезон 2012/13 се оказа много успешен за младите играчи на „росонерите" и „вълците". Може ли да си спомни някой, кой треньор на Милан толкова много е залагал на младежите? А относно Земан, той отдавна има славата на специалист, който обича да работи с млади играчи.

Относно последните резултати на съперниците, те също си приличат: Рома постигна 4 победи и допусна само една загуба в последните си пет мача, а Милан се наложи над своите съперници 4 пъти, един път завърши наравно и претърпя само едно поражение в последните си шест мача. Столичани са шести в класирането с 29 точки, а ломбардци са седми с 27 пункта.

Съмненията за годността на бразилския централен защитник Маркиньос отпаднаха, когато бранителят се появи на тренировката. Това означава, че няма никакви проблеми Де Роси да играе на обичайното си място в центъра на халфовата линия, което означава, че Тачидис отива на пейката. Извън строя остава контузения Маркиньо и на практика Земан няма проблеми по отношение на кадрите. За място на левия край на полузащитата ще спорят Флоренци и Пиянич, а при схема на игра 4-3-3 в атака ще видим най-вероятно Освалдо, Ламела и Тоти, т.е. Дестро ще започне от пейката.

В лазарета на Милан остават Пато, Бонера, Траоре, Де Йонг и Дидак. В строя се завръща Робиньо, но имайки предвид, че бразилеца води преговори за трансфер през януари, малко е вероятно да го видим в игра, така че вероятно оттук до края на шампионата атакуващото трио ще е в състав Пацини основен нападател, отляво Ел Шаарави, а отдясно Боатенг. Констант и Де Шилио ще играят като бекове, а пред защитата ще се разположи Амброзини.

- Милан отбеляза над 2.5 гола в 9 от последните си 10 гостувания.
- Рома отбеляза най-малко 2 гола в 9 от последните си 10 домакински мача.
- Милан спечели последните си 4 мача в Серия А.
- Милан вкара най-малко 3 гола в последните си 3 мача в Серия А.
- Рома спечели последните си три домакински мача в Серия А.

Последните срещи между тези два отбора преминават много оспорвано - както миналогодишният сблъсък, когато станахме свидетели на пет гола, така и предишните три, в които имаше само едно попадение. Няма причина да се съмняваме, че в събота вечер публиката на „Олимпико" ще се наслади на вълнуващ футбол, в който съперниците ще се вкопчат яростно един в друг, опитвайки се да вземат надмощие. Ако гостите успеят да неутрализират домакините в средата на терена, тогава шансовете на „вълците" за успех ще намалеят и не само това - столичани имат само 4 сухи мача от началото на сезона и те са срещу отбори в долната половина на таблицата за класиране. Напълно нормално е да очакваме попадение във вратата на Рома, въпросът е до колко хората на Земан ще успеят да реагират. Но може да бъдем сигурни в едно - това ще е един от онези мачове, които няма как да завършат без победител. А кой ще е той - това ще стане ясно тази вечер.

Прогноза за: Рома - Милан 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

25 ноември Пескара - Рома 0:1 (Серия А)
02 декември Сиена - Рома 1:3 (Серия А)
08 декември Рома - Фиорентина 4:2 (Серия А)
11 декември Рома - Аталанта 3:0 (Купа на Италия)
16 декември Киево - Рома 1:0 (Серия А)

Милан:

30 ноември Катаня - Милан 1:3 (Серия А)
04 декември Милан - Зенит 0:1 (Шампионска лига)
09 декември Торино - Милан 2:4 (Серия А)
13 декември Милан - Реджина 3:0 (Купа на Италия)
16 декември Милан - Пескара 4:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Рома - Милан

156 срещи
39 победи за Рома
46 равенства
71 победи за Милан
Голова Разлика: 227:166 за Милан

Коефициенти от bet365:
Рома - 2.37
Равен - 3.75
Милан - 2.62

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 2.35
Равен - 3.60
Милан - 2.70

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262