Пескара измъкна победата срещу Катания (видео)


Н. Гавазов

Пескара измъкна победата срещу Катания (видео)

Пескара победи с 2:1 Катания в първа среща от 18-ия кръг на Серия А. Гостите започнаха по-мотивирано мача и нападателите на „слоновете" създадоха множество проблеми на бранителите на домакините, като най-деен в това начинание бе Кастро. Въпреки това и противно на очакванията, в 23-та минута Владимир Вайс намери Челик, който откри резултата - 1:0 за Пескара.

След гола гостите продължиха да атакуват и закономерното се случи в 36-та минута, когато Иско изведе Пабло Бариентос на голова позиция и последния изравни.

След почивката домакините излязоха преобразени и притиснаха противника си, който прие играта в своята половина, разчитайки на контраатаки и чрез дълги топки към нападателите да застраши вратата на „делфините". Цялото второ полувреме премина по този начин - Катания се бранеше, а Пескара не можеше да реализира положенията си. По всичко изглеждаше, че двата тима няма да се победят, когато в 5-та минута да даденото от рефера допълнително време бразилският халф Ромуло Тони донесе победата на Пескара след точно изпълнен пряк свободен удар.

След този успех Пескара се изкачи на 15-то място в класирането със 17 точки, а Катания е на осма позиция с 25 точки.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
89