Интер - Дженоа: Без право на грешка


Н. Гавазов

Интер - Дженоа: Без право на грешка

Интер - Дженоа
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 22.12.2012г.
Час: 13:30
Съдия: Андреа Джервасони

Интер посреща Дженоа в среща от 18-ят кръг на Серия А и чрез победа ще се опита да си гарантира второто място преди зимната пауза. През миналата седмица „нерадзурите" претърпяха поражение при гостуването си на Лацио, което отдалечи миланци на седем точки от лидера Ювентус. В същото време „римските орли" се доближиха на точка от отбора воден от Андреа Страмачони, а следващите в класирането - Фиорентина и Наполи са съответно на два и три пункта, което означава, че няма място за грешка!

Не по-различно е положението с Дженоа, но с обратен знак. „Грифоните" имат една победа и едно равенство в последните си девет мача и тази ужасна серия ги изпрати в зоната на изпадащите - на предпоследно място и на две точки от спасителния бряг. Маржът между отборите замесени в борбата за оцеляване също е много малък - осем тима са събрани в седем точки и дори един грешен ход може да изпрати някой зад чертата.

Андреа Страмачони продължава да не може да използва целия потенциал на отбора си. В лазарета се намират Мудингай, Кастелаци, Нагатомо, Оби и Станкович, а Гуарин е наказан. Снайдер се намира в родината си, а днес дойде новината, че холандеца със сигурност ще разтрогне договора си с Интер през януари.

Кадровото положение на гостите не е по-добро, тъй като различни контузии лекуват Хоргуера, Феронети, Бово и Янкович. Наказани са Сеймор и Морети, коеот ще бъде огромен проблем за и без това намиращият се с единия крак пред уволнение Луиджи Дел Нери. Специалистът най-после намери схемата, която му харесва, така че ще видим постройка 4-4-2 с Роси и Варгас по фланговете. Имобиле и Бориело отново ще започнат на фланговете, а Сампириси на десния фланг на защитата.

- Интер спечели последните си 6 мача срещу Дженоа във всички състезания.
- Дженоа не успя да спечели 18 от последните си 20 гостувания в Серия А.
- Интер спечели 5 от последните си 6 домакински мача в Серия А.
- Интер вкара най-малко два гола в последните и 4 домакински мача срещу Дженоа.
- Интер вкара най-малко два гола в 5 от последните си 6 домакински мача в Серия А.

Едва ли ще станем свидетели на някакви велики и изненадващи тактически прийоми в мача. Предполага се, че двата тима ще се вкопчат в яростна битка, като по-активни ще са домакините, докато гостите ще се опитат да рушат играта на противника в средата на терена и да контраатакуват опасно, възползвайки се от недобре играещата защита на „нерадзурите". Все пак е нелогично да си представим, че бихме могли да станем свидетели на някаква изненада. Интригата е по-скоро в това, дали ще паднат над 2.5 гола или под тази цифра. Тук изборът е напълно в ръцете на нашите читатели. Успех!

Прогноза за: Интер - Дженоа 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

02 декември Интер - Палермо 1:0 (Серия А)
06 декември Интер - Нефтчи 2:2 (Лига Европа)
09 декември Интер - Наполи 2:1 (Серия А)
15 декември Лацио - Интер 1:0 (Серия А)
18 декември Интер - Верона 2:0 (Купа на Италия)

Дженоа:

18 ноември Сампдория - Дженоа 3:1 (Серия А)
25 ноември Аталанта - Дженоа 0:1 (Серия А)
02 декември Дженоа - Киево 2:4 (Серия А)
09 декември Пескара - Дженоа 2:0 (Серия А)
16 декември Дженоа - Торино 1:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Интер - Дженоа

105 срещи
52 победи за Интер
29 равенства
24 победи за Дженоа
Голова Разлика: 179:132 за Интер

Коефициенти от bet365:
Интер - 1.36
Равен - 4.75
Дженоа - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 1.36
Равен - 4.60
Дженоа - 8.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151