Лацио - Интер: Нерадзурите ще укротят орлите


Н. Гавазов

Лацио - Интер: Нерадзурите ще укротят орлите

Лацио - Интер
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 15.12.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

Славното време на италианския футбол беше белязано с велики апенински отбори, които продължават да имат своите привърженици по всички точки на света. Лацио и Интер в края на 90-те години също бяха важна част от системата на калчото. През годините всичко се промени, някои направиха крачка напред, други отстъпиха от позициите, но общото остава: римляни и миланци продължават да бъда цвета на италианския футбол.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг в централния мач на 17-я кръг и не бива да има никакви съмнения, че ни очаква вълнуващ двубой, между равностойни и яростни съперници. В силата на отборите не бива да се съмняваме: Интер с 34 точки е главен последовател на Ювентус, а Лацио е пуснал пред себе си само три отбора, но столичани не познават поражение в пет поредни мача.

В предишния кръг Лацио изигра много тежък мач в Болоня. Отсъствието на Клозе се отрази на качеството на римските атаки. „Рособлу" владееха повече топката, имаха преимущество в играта, създаваха повече интересни неща, но така и не успяха да материализират превъзходството си.

Интер на свой ред успя да победи Наполи в централния мач на миналия кръг, поставяйки качествен отбранителен заслон във всички линии. Имаше моменти, когато „партенопеите" в продължение на 5-6 минути не можеха да се доберат до чуждото наказателно поле.

Относно противопоставянето между днешните съперници, Лацио постигна само две победи в 17 последни мача срещу Интер. Една от тях се състоя през миналия сезон. Тогава римляните победиха с 3:1 миланци, но в исторически план „нетрадурите" играят много агресивно срещу „орлите", а най-големите загуби на столичани са именно срещу Интер.

Сарате, Едерсон, Диас, Броки, Флокари и Роки се намират в лазарета на Лацио. Каванда и Козак изтърпяват дисквалификации, така че завръщано на Клозе е в на-точния момент. Именно германеца ще води атаката на своите.

Гостите са без Мудингай, Оби, Киву и Станкович, който се борят със своите контузии. Остава неясно положението със Снайдер, но холандеца отпадна от групата за мача и най-вероятно ще бъде продаден през януари.

Вероятно Интер ще предостави топката на своите съперници и ще разчита на контраатаки и търсене на пролуки в разредените редици на своя домакин. Това ще бъде смъртоносно за столичани, защото срещу себе си те имат най-силното нападение в Серия А и много е вероятно Владимир Петкович да се опита да укрепи средата на терена, което ще стане с включването на повече хора в тази зона и недопускане на грешки. На пръв поглед домакините са с леко предимство, но имайки предвид кадровите проблеми, които изпитват „орлите", не е изключено те да загубят мача.

Прогноза за: Лацио - Интер 2:3

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

22 ноември Лацио - Тотнъм 0:0 (Лига Европа)
27 ноември Лацио - Удинезе 3:0 (Серия А)
02 декември Лацио - Парма 2:1 (Серия А)
06 декември Марибор - Лацио 1:4 (Лига Европа)
10 декември Болоня - Лацио 0:0 (Серия А)

Интер:

22 ноември Рубин Казан - Интер 3:0 (Лига Европа)
26 ноември Парма - Интер 1:0 (Серия А)
02 декември Интер - Палермо 1:0 (Серия А)
06 декември Интер - Нефтчи 2:2 (Лига Европа)
09 декември Интер - Наполи 2:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Лацио - Интер

147 срещи
33 победи за Лацио
53 равенства
61 победи за Интер
Голова Разлика: 235:161 за Интер

Коефициенти от bet365:
Лацио - 2.40
Равен - 3.20
Интер - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 2.45
Равен - 3.15
Интер - 2.88

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203