Рома с четвърта поредна победа (видео)


Н. Гавазов

Рома с четвърта поредна победа (видео)

В навечерието на централния мач на 16-я кръг в Серия А между Интер и Наполи, любителите на италианския футбол имаха възможността да се насладят на друг интересен двубой между два отбора, които също претендират за място в евротурнирите. В столицата на Италия Рома прие Фиорентина.

Домакините бързо излязоха напред в резултата, потвърждавайки предположението, че срещата ще бъде вълнуваща. След подаване на Тоти, Тахцидис, който с глава преодоля Вивияно, а на голлинията кълбото бе засечено в мрежата от Кастан за 1:0. „Вълците" обаче не успяха да запазят за дълго преднината си и заплатиха за опита си за изкуствена засада - трима от „виолетовите" останаха сами срещу Гойкоечея, а голът беше записан на името на Ронкаля.

Само след пет минути Рома отново имаше преимущество в резултата. Тоти и Дестро разиграха една симпатична комбинация , която капитанът завърши с точен удар от центъра на наказателното поле. Малко след второто попадение съдията спести червен картон на Оливер от гостите, който настъпи умишлено по крака Пиянич.

До почивката домакините доминираха в играта и можеха да увеличат преднината си, но отчаяният шпагат на Родригес не позволи на Дестро да реализира положението. Малко след това последва опасен удар на Пиянич, отново Дестро можеше да вкара гол, но намесата на Вивиано беше блестяща. И все пак „вълците" достигнаха до третия си гол преди почивката. В допълнителното време на първата част Тоти от около 30 метра форми своя дубъл в мача.

След почивката Монтела извади Оливер и Касани и пусна в игра Фернандес и Ел Хадауи. Смените изиграха своята роля и още при първото си докосване Мунир се възползва от подаване на Валеро и намали разликата.

Скоро след това се наложи Вивиано да демонстрира своите реакции, а Фиорентина, който след почивката играеше по-агресивно, постепенно отстъпи инициативата на своя противник, който можеше да нанесе истински разгром на флорентинците, но тази вечер Дестро нямаше ден, изпускайки три много добри положения за гол.

Последният епизод с участието на нападателя бе изпълнението на пряк свободе удар - попадението на Маркиньос не беше признато от рефера заради спорна засада.

В 88-та минута Рома проведе стремителна контраатака и всички въпроси около победителя в мача бяха свалени. Великолепният Тоти получи топката в наказателното поле от Перота и преодолявайки противников защитник изпрати коженото кълбо в центъра - Освалдо прокара топката между краката на Вивиано за крайното 4:2.

Така се стигна до четвърта поредна победа на Рома и „вълците" изпревариха Лацио и достигнаха Фиорентина. Имат ли сили хората на Земан да се преборят за участие в Шампионска лига? Това ще разберем по-нататък.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
120