ООН официално призна Интер Кампус


Н. Гавазов

ООН официално призна Интер Кампус

Италианският Интер Милано беше обявен за официален партньор на ООН в усилията на организацията да помага на децата в неравностойно положение, а също така и на деца от неразвитите райони на света. Точно в 17:30 часа българско време, делегация начело с президента на клуба Масимо Морати, президента на Интер Кампус Карлота и посланиците Луиш Фиго и Франческо Толдо се качиха на 49-я етаж на 885 Second Avenue в Ню Йорк. Делегацията на Интер беше съпровождана също така от посланика на република Италия в ООН Чесаре Мария Рагаглини

Днес в Рио де Жанейро беше открит поредният камп, като за 15-годишното си съществуване програмата на „синьо-черните" от Милано вече е обхванала 25 страни.

„Това е огромна чест за мен, да представя Интер тук, в ООН. Интер е отбор, който винаги съм поддържала. Но нека сега да говорим за съпричастността на Интер към красивата част на футбола - Интер Кампус, това е проект, който започна преди 15години и който прави децата, живеещи в бедност, щастливи и им дава драгоценното право да се наслаждават на играта", заяви Рагаглини.

Съветникът в ООН, Вилфрид Лемке заяви, че е впечатлен от проекта на Интер.

„Разбрах за Интер Кампус от Рагаглини, която ме заведе в Ангола. Предупреждаваха ме да внимавам много, защото там не е толкова безопасно, но се оказахме в тих и спокоен район и аз се срещнах с тиха, млада, красива и скромна девойка, която ми показа, че не се страхува от нищо. По-късно разбрах, че това е Карлота, дъщерята на президента на Интер Масимо Морати. Тя обикаляше и се срещаше с бездомни деца, които благодарение на Интер Кампус се научиха да се усмихват", заяви Лемке.

„Моята игрова кариера продължи почти 20години и само четири прекарах в Интер. Но именно там спечелих най-добрите си приятели и именно там се почувствах най-нужен. Там разбрах и за Интер Кампус. Сега за мен е огромна чест да го представлявам и имам възможността да изпълня мечтата си в живота, защото искам всички деца по света да изпълнят мечтите си", каза от своя страна Луиш Фиго.

„Нямаме интерес да правим футболисти, които не могат да се докоснат до своите идоли и не могат да мечтаят. Искаме да помогнем първо на тези деца да се изградят като личности, да се образоват", изказа се и Масимо Морати.

 

  Сподели
82