Милан - Ювентус: Мач, в който не трябва да търсим логика


Н. Гавазов

Милан - Ювентус: Мач, в който не трябва да търсим логика

Милан - Ювентус
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 25.11.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Главните герои от борбата за Скудетото през миналия сезон - Милан и Ювентус ще се срещнат помежду си в централния мач на 14-я кръг на Серия А. Кой можеше да си представи преди началото на сегашната кампания, че след 13 мача „бианконерите" ще са пред „росонерите" със 17 точки! Не е за вярване, но в преддверието на директния сблъсък на „Сан Сиро", съперниците се намират на двете страни на барикадата. По принцип, в подобни мачове таблицата за класиране не оказва никакво влияние, но за всички е видно колосалното преимущество на „Старата дама".

Ако погледнем различните линии на двата тима, Ювентус е с преимущество във всяка от тях. В по-малка степен „росонерите" отстъпват на „бианконерите" в атака, но ако от Милан махнем Ел Шаарави, то за отбор от световния футбол нещата стават страшни: според статистиката, италианецът с египетски корени е отбелязал половината от головете за своите.

През тази седмица двата северни гранда от Серия А се представиха успешно в Шампионска лига. Милан се класира за плейофите от не особено силна група, докато Ювентус впечатли срещу Челси, но торинци не трябва да губят гостуването си в Донецк през декември, ако искат да продължат напред.

В историята между тези два отбора е имало много славни моменти, но сегашната ситуация много прилича на сезон 1996/97. Тогава домакините от „Сан Сиро" се намираха в средата на таблицата с огромни проблеми в Шампионска лига, докато Ювентус с Марчело Липи се намираше в серия от десет поредни победи. В състава на „росонерите" все още се намираха Малдини, Барези, Виерховод, Савичевич, Десаи и Бобан, но „Старата дама" унищожи ломбардците с 6:1, карайки 80 000 човека по трибуните да замлъкнат.

В миналият кръг двата тима не успяха да победят съперниците си. Милан измъкна точката срещу Наполи на „Сан Паоло", като отново в ролята на спасител се появи Ел Шаарави, връщайки двата гола на домакините. Ювентус пък не успя да преодолее Лацио, който не отправи нито един удар в очертанията на вратата на Буфон. Благодарение на засечката на втория Интер обаче, „бианконерите" запазиха разликата си от 4 точки пред „нерадзурите". Милан от своя страна се възползва от загубата на Торино и се изкачи на 12-то място.

Чудовищният списък от контузени футболисти на Милан включва Месба, Пато, Мунтари, Антонини, Абате, Бонера, Амброзини, Траоре, Щрасер и Дидак. Всичко това не дава голям избор на Алегри. Единият вариант е Ночерино да бъде в средата на терена, а Емануелсон да играе като дясно крило. Другият вариант е при схема 4-3-3 Боатенг да е в атаката, а Де Йонг, Емануелсон и Моноливо в средата на терена.

За Ювентус няма да играе Киелини. Относно Бонучи засега не е потвърдено официално, че отпада, така че вероятно бранителят ще играе утре. Касерас и Мароне са готови да заменят Джорджо и решението ще е лично на Конте. Специалистът трябва да реши също така кого да постави в атаката до Куялиарела - Джовинко или Вучинич. Схемата на игра ще е 3-5-2.

И двата отбора имаха мач в средата на седмица и не е ясно до колко са се възстановили от тези двубои и какво ще покажат утре. Силата на домакините е в това да създават шансове за гол чрез индивидуални умения и надмощие във въздушните двубои, докато гостите обичат да отправят удари от разстояние. Много е вероятно евентуалният гол на Ювентус да дойде след удар от дистанция, а този на Милан след статично положение. Логиката сочи, че „росонерите" не могат да бъдат толкова конкурентноспособни на „бианконерите", но от друга страна в такива мачове е по-разумно да не се търси логиката. Едно е сигурно - на „Сан Сиро" ще има битка.

Последни 5 изиграни срещи:
Милан:
03 ноември Милан - Киево 5:1 (Серия А)
06 ноември Милан - Малага 1:1 (Шампионска лига)
11 ноември Милан - Фиорентина 1:3 (Серия А)
17 ноември Наполи - Милан 2:2 (Серия А)
21 ноември Андерлехт - Милан 1:3 (Шампионска лига)

Ювентус:
03 ноември Ювентус - Интер 1:3 (Серия А)
07 ноември Ювентус - Нордселанд 4:0 (Шампионска лига)
10 ноември Пескара - Ювентус 1:6 (Серия А)
17 ноември Ювентус - Лацио 0:0 (Серия А)
20 ноември Ювентус - Челси 3:0 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:
Милан - Ювентус
166 срещи
49 победи за Милан
58 равенства
59 победи за Ювентус
Голова Разлика: 241:220 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Милан - 3.20
Равен - 3.25
Ювентус - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 3.15
Равен - 3.20
Ювентус - 2.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173