Анонс на 14-ти кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 14-ти кръг на Серия А

Палермо - Катания
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 24.11.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Ромео

Кръгът в Серия А ще започне с едно от най-горещите дербита - сицилианското. В него точките, класирането и моментната форма на противниците нямат никакво значение, а враждата между двата града на острова е достатъчна, за да се пренесе и на футболния терен. Всъщност стартът на Дерби ди Сицилия беше даден още с преминаването на Ло Монако от директорската длъжност в Катаня на подобна в Палермо. Ръководителят нападна бившия си клуб, който пък отвърна чрез съобщение на официалния си сайт, че излиянията на Ло Монако са признак на арогантност и словесно насилие.

Палермо започна лошо кампанията си и в момента „росанеро" се намира на 15-то място в таблицата за класиране, извън опасната зона само заради головата си разлика. Дзампарини вече смени един треньор, а след поражението от Болоня с 0:3 се появиха слухове и за уволнението на Гасперини. Домакините имат само едно поражение тук - от Наполи в началото на сезона. В останалите си пет срещи Палермо записа две победи и три равенства, включително и срещу Милан.

Катания се намира на другия полюс - „слоновете" са на четири точки от зона „Европа", която обаче не е цел за отбора, а и едва ли отборът ще успее да се задържи на позицията, която заема в момента. В последните си четири срещи Катания записа две победи и две равенства. Отборът е без победа навън, но пък и без загуба в последните си две гостувания, включително и това в Удине.

Монтовани и Ернандес са контузени, а Ужкани, Лабрин и Барето изтърпяват наказания от страна на домакините. Вероятно Виола ще трябва да замени Барето в халфовата линия, където ще играе заедно с Къртич. Схемата на игра ще е 3-4-2-1 с Миколи начело на атаката и Личич и Бриенца зад него.

Гостите са без контузените Бергесио, Биаджанти, Шака, Аугустин и Кеко. Треньорът Маран може да избере същата схема на игра, както на своя противник, но по-вероятно е да премине към 4-3-3. Доукара и Моримото с в конкуренция да заемат мястото на контузения Бергесио в атака, а отсъствието на Марко означава, че халфовата линия ще бъде изградена от Лоди-Алмирон-Иско.

Общо взето Катания играе добре тук през последните години, а победата преди три сезона с 4:0 все още се помни. Вглеждайки се в организацията на работа в двата клуба, формата на играчите и представянето от началото на кампанията, гостите са фаворити, но нека не забравяме, че това е дерби и в него всичко би могло да се случи.

Прогноза за: Палермо - Катания 1:1

Коефициенти от bet365:
Палермо - 2.40
Равен - 3.20
Катания - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 2.45
Равен - 3.05
Катания - 2.95

 

Аталанта - Дженоа
Стадион: "Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 25.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Добрата серия на Аталанта завърши с катастрофа във Флоренция, където впрочем на нито един отбор не е било лесно през настоящия сезон. След 13 мача в Серия А, бергамци са на 8-мо място в класирането с актив от 18 точки, а за последните две домакинства вероятно ще се говори до края на сезона, защото тук поражения претърпяха Наполи и Интер.

Дженоа се срина на последното място в класирането, след като миналата седмица загуби дербито срещу Сампдория. Това беше шесто поредно поражение за „моряците", а новият наставник Делнери все още е без спечелена точка. Не е изключено след мача в неделя да станем свидетели на втора треньорска смяна в отбора от началото на сезона.

Принто, Биондиони, Белини и Капели са в лазарета на домакините, а Чигарини е наказан. Това означава, че Касола и Кармона ще си партнират в средата на терена. Атаката ще се води от Денис, схема на игра 4-4-1-1.

Гостите са без петима контузени - Анселмо, Хоркуера, Феронети, Антонели и Пискитела. Янкович не тренира през седмицата, но трябва да бъде готов за мача. Имобиле и Бориело ще водят атаката, а схемата на игра ще е 4-4-2.

Трудно се играе срещу Аталанта в Бергамо, особено при отсъствието на ключови футболисти. Очакванията са домакините да запазят контрола върху топката през целия мач и в крайна сметка да победят.

Прогноза за: Аталанта - Дженоа 2:0

Коефициенти от bet365:
Аталанта - 1.80
Равен - 3.40
Дженоа - 4.60

Коефициенти от Offsidebet:
Аталанта - 1.85
Равен - 3.25
Дженоа - 4.50

 

Киево - Сиена
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 25.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Давиде Маса

Киево срещу Сена - това е дербито на борещите за оцеляване. И двата отбора се нуждаят отчаяно от точки. Последната победа на „летящите магарета" е срещу Пескара в последният ден на октомври. Оттогава Киево записа две загуби и равенство, които го смъкнаха на 17-то място и само по-добрата голова разлика спасява засега тима от опасната зона.

Сиена се отлепи от дъното на таблицата за класиране за първи път от началото на сезона, след като победи с 1:0 Пескара в миналия кръг. Тосканци спечелиха 7 точки в последните си три мача, но въпреки това те остават в зоната на изпадащите най-вече заради отнетите отрицателния точков баланс, с който започнаха сезона.

Фрей, Скуизи и Пап са контузени от домакините, а Хатемаж и Сардо изтърпяват наказания. Вероятно Андреоли ще бъде преместен от дясно на защитата, а Дайнели ще играе в центъра. Схема на игра 4-3-3.

Сиена пристига без контузените Паци и Зе Едуардо, както и без изтърпяващите дисквалификации Ларондо, Белмонте, Витиело и Терци. Добрата новина е, че Реджиналдо ще може да играе, което означава, че Розина или Валиани отиват на пейката. Калайо ще води атаката при схема на игра 3-4-2-1.

Вероятно Сиена ще предостави инициативата на противника си и ще разчита на мощни контраатки по фланговете. Не бива да изключваме и вариант, при който гостите да започнат да се надиграват с противника, подлагайки на натиск крайните бранители на домакините. Общо взето съперниците са равностойни, с леко предимство за тосканци, които са с по-висок морален дух и по-добра форма от противника си.

Прогноза за: Киево - Сиена 1:1


Коефициенти от bet365:
Киево - 2.05
Равен - 3.25
Сиена - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Киево - 2.05
Равен - 3.20
Сиена - 3.60

 

 

Пескара - Рома
Стадион: "Адриатико", Пескара
Дата: 25.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

Отбор с нов наставник срещу отбор, който не блести на гости. Тук определено има много въпросителни и вероятно в крайна сметка нещата застават на кантар. Отборът на Рома вдигна нивото си напоследък, но представянията на гости все още куцат. Домакините имат своя стадион и мотивацията за доказване пред себе си.

Рома загуби 3 от последните си 6 срещи, а Пескара 4. Две от загубите на Рома бяха на гости и това ще е добър факт за домакините в срещата. Освен това добрите резултати на Пескара през тази година са именно на "Адриатико", макар Ювентус да съкруши тима тук с 6:1. 

Домакините имат доста отсъстващи - Мануеле Бласи, Лука Савелони, добре представящият се Джузепе Колучи и Гастон Бругман, а Занон, Капуано и Касионе са наказани. От своя страна гостите имат важни отсъстващи, макар да не са толкова на брой. Това са трите най-важни звена в отбора - Стекеленбург, Ламела и Даниеле Де Роси, като последният е наказан за червеният си картон.

Това ще даде шанс на Дестро и Пянич да се докажат, докато мотивацията в домакините за доказване на новия наставник ще е техния бонус. 

Прогноза: Пескара - Рома 2:2

Коефициенти от bet365:
Пескара - 5.50
Равен - 4.33
Рома - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
Пескара - 5.25
Равен - 4.20
Рома - 1.55

 

 

Сампдория - Болоня
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 25.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

В 5 от последните 7 срещи на Болоня тима бе равен на полувремето и губещ в края. Дали това ще се повтори и в този кръг на гости предстои да видим, но вероятността е голяма. Евентуална пречка на домакините в срещата ще се окаже липсата на достатъчно огнева мощ в предни позиции поради контузени играчи.

И двата отбора се намират в току що завършена с победа лоша серия. Сампдория на 14-та позиция има 5 поредни загуби преди победата си в последния кръг, а на 15-то място Болоня може да се похвали с едно равенство вместо същия брой загуби. Иначе казано тук двата тима си приличат изключително и нещата могат да се решат от хората във форма.

Макси Лопес и Едер са аут за домакините, както и Никола Поци, а това не е добра новина, ако ще трябва да се търсят голове. Болоня обаче се намира в невероятно лош период с контузии, като отсъстват повече от 8 човека, а двама са наказани. Диаманти и Джилардино обаче са на линия, за да поведат своите.

Домакините ще разчитат на Естегарибия и Крстисич да доставят центрирания на Икарди, който ще бъде сам на върха, а в центъра опитният Мареска, който показва невероятни неща, ще се бори с нетипичната среда на Болоня. 

Прогноза: Сампдория - Болоня 1:1

Коефициенти от bet365:
Сампдория - 2.30
Равен - 3.10
Болоня - 3.30

Коефициенти от Offsidebet:
Сампдория - 2.25
Равен - 3.00
Болоня - 3.40

 

 

 

Торино - Фиорентина
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 25.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Фиорентина се представя отлично напоследък в Серия А и спечели последните си 5 мача. Домакините от Торино не впечатляват с представянията си и контузените в отбора няма да помогнат на ситуацията им.

Фиорентина се намира на третата позиция в класирането и впечатлява с формата си напоследък. Отборът не е губил в последните 6 кръга и последно Киево задържа у дома си тима за 1:1. Торино се намира в средата на класирането и все още не намират формата си. В последния кръг Рома надви Торино след победата на тима над Болоня.

Рикардо Меджириони и Джузепе Вивес са под въпрос за тази среща за домакините, а те допринасят за спечелените единоборства в центъра. Добра новина за тях ще е евентуалното отсъствие на Стеван Йоветич, който също е под въпрос за гостите, а Давид Писаро е наказан.

Прогноза: Торино - Фиорентина 0:1

Коефициенти от bet365:
Торино - 3.20
Равен - 3.10
Фиорентина - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Торино - 3.05
Равен - 2.95
Фиорентина - 2.45

 

 

Каляри - Наполи
Стадион: "Ис Аренас", Сант'Елена
Дата: 26.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Джианокаро

Дори на гости и с малко проблеми в състава си Наполи изглежда впечатляващо през тази кампания. Макар тима да не реди поредни победи напоследък, в тази среща вероятността за изненада е малка. Каляри свали формата си много в последните 3 кръга и няма победа в тези срещи.

За домакините Нене е аут, а Давиде Астори е наказан и няма да играе. Единственият проблем в състава на гостите от Наполи е отсъствието на Едисон Кавани, но Горан Пандев ще опита да направи отсъствието незабележимо. Зад него ще застане Хамшик, който играе на високо ниво.

В последните си 6 срещи с Каляри, Наполи няма загуба. Вероятно сега отново няма да я получи, макар домакините без малко да вземат резултат от Милан миналата седмица. 

Прогноза: Каляри - Наполи 0:3

Коефициенти от bet365:
Каляри - 3.00
Равен - 3.20
Наполи - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Каляри - 2.75
Равен - 3.00
Наполи - 2.65

 

Лацио - Удинезе
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 27.11.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Този мач може би идва в подходящо време и за двата отбора, тъй като съперниците свалиха формата си в лигата през последните няколко кръга, макар домакините да надвиха Рома наскоро с 3:2.

Андре Диас, Абдулай Сонко и Кристиан Брочи са аут от тази среща, докато изключително представящият се Ернанес е под въпрос за Лацио. Гостите от Удинезе имат повече проблеми с контузените - Луис Муриел, Пинци, Лазари, Бенатиа, Баста и Хорто са аут. Мирослав Клозе обаче ще води домакините в атака и това е опасна новина за Удинезе.

Ако Ернанес не се възстанови на време той ще бъде заменен от Маури. Ако успее обаче шансовете на Лацио ще се повишат значително, макар тима да трябва да разчита на нетипична отбрана.

Доста от основните играчи липсват за Удинезе и това ще изиграе своята роля заедно с факта, че тима гостува. Удинезе взе по точка от последните си 4 срещи, но с Лацио на този стадион срещите винаги са били високо резултатни. В Серия А Лацио не е победен в 10 от последните 11 срещи.

Прогноза: Лацио - Удинезе 2:1

Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.85
Равен - 3.50
Удинезе - 4.20

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 1.90
Равен - 3.20
Удинезе - 4.20

 

 

 

ИЛИЯН АНГЕЛОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
296