Анонс на 13-ти кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 13-ти кръг на Серия А

Болоня - Палермо
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 18.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери


Болоня спечели само една точка в последните си шест мача и хората на Пиоли се смъкнаха на предпоследно място в класирането. Това доведе до протести на феновете на „рособлу" и срещи между тях и клубното ръководство, както и между босовете и треньора, след което последва изявление, че доверието към Стефано Пиоли остава.

Наставникът на Палермо Гасперини също се намира под огромен натиск, както впрочем всеки специалист на „Енцо Барбера". Примката около треньора обаче малко се поразхлаби след успеха над Сампдория в миналия кръг, освен това сицилианци загубиха само един от последните си седем мача.

Карвальо, Акуафреска и Натали са контузени от домакините, а Портанова изтърпява наказание. Вероятно Пиоли ще изостави схемата 3-5-1-1 и ще премине към 3-4-1-2 с Диаманти зад двамата нападатели.

Миколи, Ернандес и Мантовани все още се намират в лазарета на Палермо и вероятно това ща наложи използването отново на Дибала. Изглежда, че Донати ще играе в защитата, а схемата на игра ще е 3-4-2-1 с Личи и Бриенца в ролята на атакуващи халфове.

Болоня ще се опита от самото начало да установи контрол върху мача, докато гостите ще бъдат по-внимателни и ще приемат играта в собствената си половина, разчитайки на дълги топки към Дибала. Почти сигурно е, че домакините ще вкарат гол, а дали техният противник ще успее да го върне - това зависи от младия нападател на Палермо. Ако той има ден, този мач може да завърши и наравно

Прогноза за: Болоня - Палермо 1:1


Коефициенти от bet365:
Болоня - 2.20
Равен - 3.20
Палермо - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Болоня - 2.30
Равен - 3.05
Палермо - 3.25

 

 

Катаня - Киево
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 18.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Себастиано Перуцо

 

Катания загуби мачовете срещу първите два отбора в класирането в края на миналия месец, но след това записа две равенства в Каляри и Удине и забележителна победа над Лацио у дома си. „Слоновете" показват добър футбол, но в същото време амбициите им се простират някъде около осмото място, където впрочем се намира тима в момента.

Киево, който почти беше дерайлирал успя да стабилизира своя ход и в последните си три мача спечели 4 точки. Това измъкна "магаренцата" от опасната зона, но опасността изобщо не е отминала, особено на фона на продължаващата слаба игра на защитата, която буквално проваля усилията на всички останали в тима.

Скиача, Аугустин и Кеко са в лазарета на Катания. Бергесио се завърна, след като не игра в последния мач. Маран вероятно ще използва четирима в защита, а това означава, че централната двойка бранители ще бъде оформена от Легроталие и Споли.

Фрей, Скуизи, Пап и Драме са контузени от Каляри, а Ригони изтърпява наказание и вероятно Корини ще го замени в средата на терена с Гуана. Сардо и Йокич ще играят като бекове, Пелисиер ще води атаката.

Домакините са фаворити да спечелят този мач, ако разбира се не подценят своя съперник, който основно ще разчита на контраатака по фланговете с евентуални центрирания в наказателното поле. Киево е лош гост - в пет мача отбора записа пет загуби и успя да вкара само два гола. Тази тенденция едва ли ще бъде променена и срещу „слоновете".

Прогноза за: Катания - Киево 2:0


Коефициенти от bet365:
Катаня - 1.83
Равен - 3.40
Киево - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Катаня - 1.85
Равен - 3.25
Киево - 4.50

 

 

Сиена - Пескара
Стадион: "Монтепаски Арена", Сиена
Дата: 18.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Масимилиано Ирати


Сиена спечели четири точки в последните си два мача и това даде надежди на фенове и на клубното ръководство за измъкване от опасната зона. Засега тосканци остават на последното място в класирането, но евентуален утрешен успех би променил това положение. Пескара в момента се намира точно над чертата и това е изненадващо, защото повечето специалисти предвиждаха още след първите десет мача „делфините" да попаднат в опасната зона. Ясно е, че Пескара няма да се предаде без бой и ще създаде много главоболия на отборите от своята черга.

И двата тима имат ужасяващи проблеми в кадрово отношение. За домакините няма да играят намиращите се в лазарета Мартинес, Реджиналдо, Зе Едуардо и Пачи. Контузени са Ларондо, Белмонте, Витиело и Терци. Калайо ще води атаката на Сиена, а Косми вероятно ще използва същата схема на игра, която му донесе успех срещу Дженоа: 3-4-2-1.

Лазаретът на гостите е препълнен - там се намират Колучи, Блаши, Кресченци, Савелони, Терлици, Вайс и Бругман, което е огромен проблем за Стропа. Кинтеро вероятно ще играе в средата на терена, което ще позволи на Модесто да отиде на левия фланг на полузащитата. Схемата на игра ще е 3-5-2, а на моменти може да видим и вариант на 5-3-2, ако гостите засилят натиска по фланговете, където е тяхната сила.

Опитът е на страната на домакините, те са и по-класният тим, а кадровите проблеми са по-мащабни в състава на гостите. Това прави Сиена фаворит за спечелване на срещата.

Прогноза за: Сиена - Пескара 2:1


Коефициенти от bet365:
Сиена - 1.72
Равен - 3.40
Пескара - 5.25

Коефициенти от Offsidebet:
Сиена - 1.75
Равен - 3.35
Пескара - 4.75

 

 

Фиорентина - Аталанта
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 18.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Де Марко


Фиорентина постигна пет победи в последните си шест мача, с четири поредни успеха и тези добри резултати изкачиха тима на четвърто място в класирането на седем точки от лидера Ювентус. Амбициите на „виолетовите" са класиране в зоната на Шампионската лига, а последна тяхна жертва стана Милан на „Сан Сиро".

Аталанта също се намира във впечатляваща форма - последната загуба на бергамци е от 7 октомври, освен това те записаха три поредни победи, които ги изкачиха на шесто място в класирането, въпреки отнетите точки преди началото на шампионата.

Фиорентина е без Йоветич и Кампорезе, ето защо Тони или Ел Хамдауи ще с в конкуренция да си партнират с Ляич отпред. Монтела ще използва схема на игра 3-5-2 и няма да прави никакви промени в състава си. Вероятно Акуилани ще е фаворит да започне в халфовата линия, където ще видим още Писаро и Валеро.

Гостите пристигат без контузените Пинто, Белини,Капели и Радованович, а Пара и Пелусо са наказани. Вероятно Бривио ще започне като ляв бек, а Кармона и Чигарини ще започнат в средата на терена при схема 4-4-1-1 с Денис начело на атаката.

Във всички свои досегашни срещи Фиорентина е контролирал мачовете си, включително и при загубите от Интер и Наполи. Едва ли утре ще видим по-различна картина. Основната битка ще се води в средата на терена, където полузащитниците на домакините обичат да играят с къси пасове и бързи извеждащи подавания към нападателите си. Фаворит за спечелване на този мач е Фиорентина, но успехът изобщо няма да дойде лесно и вероятно ще станем свидетели на мъжка битка и оспорван мач.

Прогноза за: Фиорентина - Аталанта 2:0


Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 1.57
Равен - 3.75
Аталанта - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 1.62
Равен - 3.40
Аталанта - 6.25

 

 

Удинезе - Парма
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 18.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо

 

Удинезе е без загуба в последните си пет мача, но също така „зебрите" нямат победа в трите си последни срещи. Тези резултати засега оставят фриулци на десето в класирането и на точка от техния утрешен съперник.

Парма сложи край на серията си от три поредни победи със загуба в Пескара и домакинско равенство срещу Сиена. И в двата мача „дуковете" доминираха над съперниците си, но нападателите не успяха да се възползват от шансовете пред себе си и Донадони е имало върху какво да поработи през тази една седмица.

Вилианс, Силва, Муриел, Пинци, Паскуале, Ладзари и Бенатиа са контузени, а Данило е наказан. Наличието на толкова много отсъстващи е огромен проблем за Гуидолин и една от причините тима да не е толкова последователен в представянето си. Вероятно наставника ще заложи на схема 3-5-1-1 с Ди Натале начело на атаката и подкрепян отзад от Майкосуел. Алан и Баду вероятно ще са в средата на терена, а Анхела ще отиде на десния фланг на защитата.

Гостите са без Сантакроче, Галопа и Биябиани. Първите двама се намират в лазарета, а Джонатан изтърпява наказание. Вероятно това ще накара Донадони да постави зад Амаури Сансон. Схемата на игра ще е 3-5-1-1 с Гоби и Роси по крилата.

Вероятно гостите ще се опитат да атакуват по крилата, докато домакините няма да изменят на стила си и ще се опитват да пробият през центъра. Ето защо очакванията са за много интересно противопоставяне, в което победителят ще бъде определен след грешка в някоя от защитите - много е вероятно след евентуален гол играта да бъде затворена и резултата да се брани.

Прогноза за: Удинезе - Парма 1:0

 

Рома - Торино
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 19.11.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Марко Гуида

Рома загуби римското дерби само с един гол, но Лацио контролираше мача през цялото второ полувреме. Поражението срещу градския съперник бе трето в последните четири мача на „вълците" и те се смъкнаха на осмо място в класирането на Серия А, на шест точки от зона „Европа".

Торино събра пет точки в последните си три мача (равенства срещу Наполи и Лацио навън) и успя да се отдалечи на пет пункта от опасната зона. В последния си двубой „биковете" победиха трудно Болоня с гол на Д'Амброзио в средата на второто полувреме, но хората на Вентура държаха нещата в свои ръце и не позволиха на противника да ги изненада.

Домакините са без контузените Стекеленбург и Лобонт и наказаните Бурдисио, Тачидис и Де Роси. Схемата на игра е 4-3-3 с Ламела, Освалдо и Тоти начело на атаката. Дестро отива на пейката.

Сучиу е контузен от Торино, но това няма да се отрази на игровата схема на гостите. Огбоня се завърна в строя и има желание да играе, но не е ясно дали Вентура ще го използва в този двубой. Схемата на игра е 4-4-2, като атакуващата двойка вероятно ще е изградена от Григня и Бианки.

Силата на Торино е във фланговете и защитата (най-добрата в Серия А). Вероятно домакините ще се опитат да контролират нещата в средата на терена и да притиснат съперника си от самото начало на срещата. Това ще е труден тест и за двата тима. Рома отчаяно се нуждае от победата, докато гостите ще са доволни и на точката. Очакванията са за равностоен двубой с леко предимство на столичани.

Прогноза за: Рома - Торино 2:1

Коефициенти от bet365:
Рома - 1.60
Равен - 4.20
Торино - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.60
Равен - 4.00
Торино - 5.00

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131