Словесната война между Касано и Конте продължава


Н. Гавазов

Словесната война между Касано и Конте продължава

Словесната война межди старши-треньора на Ювентус Антонио Конте и нападателя на Интер Антонио Касано продължава с пълна сила. Вчера следобед играча заяви пред Sport Mediaset, че наставникът на „бианконерите" няма никакъв морал, след като е участвал в договорени мачове.

„Ако Конте започва да ми говори за морал, тогава това е края на света", заяви Касано.

По-късно последва изявление на треньора на Ювентус, който изказа своята позиция по въпроса.

„Бях изумен да прочета изявленията на г-н Касано и искам да изясня някои неща. Преди всичко, аз никога не използвам думата „мора", въпреки факта, че го имам в изобилие. Аз вече изразих своето становище относно забраната за неизпълнение на задължението да докладвам за уреждане на мачове в миналото", заяви Конте.

„Когато ме попитаха как избирам играчите на Ювентус, аз казах, че ние гледаме човека, с което имах предвид по какъв начин той интерпретира ролята на футболиста-професионалист. Това означава полагане на усилия и ангажираност към правилата и ролята на другите, както и грижа за общото благо на отбора. Мисля, че г-н Касано вече е показал много пъти през кариерата си, че той не притежава необходимите характеристики", каза още наставника на Ювентус.

„В своята автобиография той разказва и други истории. Например, на страница 109. Повече няма да добавя нищо, с изключение на това, че винаги точно знам значението на думите които използвам", завършва Конте.

 

  Сподели
110