Милан с нова загуба, Фиорентина засили росонерите към дъното (видео)


В. Мухарски

Милан с нова загуба, Фиорентина засили росонерите към дъното (видео)

Милан продължава с невероятно слабото си представяне през този сезон. „Росонерите" записаха 6-та загуба от началото на първенството, след като в двубой от 12-ия кръг отстъпиха като домакин с 1:3 от Фиорентина. Гостите изиграха много силен двубой и напълно заслужено се поздравиха с трите точки. Успехът доближиха "виолетовите" до третата позиция в класирането.

Феновете на Милан ще бъдат доста притеснени до края, тъй като отбора е съвсем близо до опасната зона за изпадане. Фиорентина се оттегли за почивка с преднина от два гола. Алберто Акуилани откри резултата срещу бившия си тим в 10-ата минута. Лука Тони свали добре с глава към полузащитника, който с хубав удар не остави шанс на Абиати.

В 35-ата минута Милан получи право да изпълни дузпа за нарушение срещу Пато. Потърпевшият обаче би високо над вратата и съвсем отчая феновете на "росонерите". До края на полувремето Валеро вкара втори гол, след като доста лесно премина през Монтоливо и Мексес в полето и от 5 метра се разписа за 0:2.

Милан натисна след почивката и това даде резултата в 59-ата минута, когато Пацини върна домакините в двубоя. Мексес стреля с пета, топката се отби в гредата и се върна към Пацини, който на празна врата намали на 1:2. Милан така и не успя да стигна до нов гол, а това сториха играчите на Фиорентина. Три минути преди края на двубоя интригата приключи, след като резервата Ел Хамдауи се разписа с много красив гол, с който оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
128