Милан - Фиорентина: Леко предимство за домакините


Н. Гавазов

Милан - Фиорентина: Леко предимство за домакините

Милан - Фиорентина
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 11.11.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Ромео

През миналият сезон Фиорентина лиши Милан от възможността да се бори с Ювентус за Скудетото, защото сензационната победа на „виолетовите" на „Сан Сиро" с победния гол на Амаури се превърна в ключова за „бианконерите". Утре „росонерите" ще посрещнат именно отбора, който сложи край на амбициите им за победа в миналогодишния шампионат, а дали в Ломбардия мислят за отмъщение, това ще стане ясно след по-малко от 24 часа.

Милан започна да се изкачва в таблицата за класиране и хората на Алегри са в серия от четири мача без загуба, което свали напрежението около отбора, а приказките за смяна на треньора постепенно заглъхнаха. Успехът с 5:1 над Киево и обратът срещу Палермо само идват да покажат, че победния дух и амбициите не са напуснали „росонерите", които се намират на 12-то място, но евентуална победа утре ще ги изпрати само на два пункта от петия Лацио.

Фиорентина събра 13 точки от последните си пет мача, включително тосканци постигнаха три поредни победи. Това доведе до поява на най-различни слухове свързани с бъдещето на Винченцо Монтела и младият специалист е спряган за треньор на Интер, Милан и Рома след края на сезона, което накара днес ръководството на „виолетовите" да заяви, че всякакви подобни спекулации нямат никаква почва. Последните добри резултати изкачиха Фиорентина на четвърто място в класирането, само на две точки от зоната на Шампионска лига и на седем от лидера Ювентус.

Не е изненада, че лазаретът на домакините е пълен, въпреки положителните тенденции в това отношение. Засега Алегри не може да разчита на Месба, Мунтари, Абате, Антонини, Щрасер и Дидач. Хубавото е завръщането на Пато, което ще позволи на треньора при схема на игра 4-2-3-1 да постави Пато начело на атаката, а Къркич да изпълнява функции близо до трекуартиста. Де Шилио ще замени Абате, а Кевин Констант ще играе на левия фланг на защитата.

Монтела ще бъде без Йоветич, който се контузи срещу „росособлу". Това означава, че атаката ще се води от Ляич и Ел Хамдуи, а Тони ще отиде на пейката. Другият отсъстващ е Кампорезе, но това няма да се отрази на схемата и на играта на Фиорентина. Тактическата постройка на гостите ще е 3-5-2 с акцентира не играта в средата на терена, което означава, че основната тежест ще изнесе Писаро, който ще играе изтеглен малко по-назад - близо до Родригес,

След римското дерби, този мач се очертава да бъде втори централен за кръга. Домакините натрупаха известен морал и ентусиазъм, но това важи в пълна степен и за гостуващия отбор, който на всичкото отгоре не играе типично по италиански и демонстрира освен техничен футбол, но и много открит такъв.

Силата на Милан е във въздушните дуели, създаване на шансове за гол чрез индивидуални умения и противодействие на атаките на противника, докато Фиорентина е с предимство при статичните положения и атаките по крилата. „Виолетовите" също така умеят да открадват топката от съперника и да задържат коженото кълбо.

Общо взето двата тима са напълно равностойни и головете ще дойдат най-вероятно след индивидуални грешки в защита. Тук някъде бихме дали леко предимство на домакините заради отсъствието на Йоветич - играч, който умее да се възползва от най-малките слабости на противниковите футболисти. Именно и за това не може да сме напълно сигурни в очертаващото се равенство. Не е изключено Милан да спечели трите точки, което в други времена нямаше да бъде изненадващо.

Прогноза: Милан - Фиорентина 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

24 октомври Малага - Милан 1:0 (Шампионска лига)
27 октомври Милан - Дженоа 1:0 (Серия А)
30 октомври Палермо - Милан 2:2 (Серия А)
03 ноември Милан - Киево 5:1 (Серия А)
06 ноември Милан - Малага 1:1 (Шампионска лига)

Фиорентина:

07 октомври Фиорентина - Болоня 1:0 (Серия А)
21 октомври Киево - Фиорентина 1:1 (Серия А)
28 октомври Фиорентина - Лацио 2:0 (Серия А)
01 ноември Дженоа - Фиорентина 0:1 (Серия А)
04 ноември Фиорентина - Каляри 4:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Милан - Фиорентина

145 срещи
68 победи за Милан
39 равенства
38 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 230:165 за Милан

Коефициенти от bet365:
Милан - 2.00
Равен - 3.25
Фиорентина - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 2.00
Равен - 3.25
Фиорентина - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208