Анонс на 12 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 12 кръг на Серия А

Каляри - Катания
Стадион: "Аренас", Куарту Сант'Елия
Дата: 10.11.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Ди Бело (Бриндизи)

Каляри сложи край на серията си от четири последователни победи със загуба във Флоренция през миналия уикенд, но увереността не е напуснала сардинския тим, тъй като те се намират в средата на таблицата и не са подложени на натиска от началото на сезона.

Не по-малко уверени в собствените си сили пристига Катания. Сицилианският отбор взе четири точки от четири много важни мача (включително спорен двубой срещу Ювентус), но впечатляващата победа с 4:0 срещу Лацио миналия кръг не само върна „слоновете" на пътя на победата, но ги изкачи на седмо място в класирането, само на две точки от зона „Европа".

Лазаретът на домакините се изпразни и там сега се намира само Ариаудо. Завръщането на капитана Конти и Найнголан е другата добра новина, а третата е, че Каляри за първи път ще играе на пълен стадион, след като градските власти разрешиха използването на спортното съоръжение. Десена и Екдал отиват на пейката, в защита ще видим Розетини и Астори. Схемата на игра е 4-3-1-2.

Гостите са без контузените Бергесио, Терациано, Скиача, Аугустин и Кеко. Това означава, че Моримото и Доукара са в конкуренция за място в атаката. Вероятно треньорът Маран ще изостави схемата с трима защитници и ще се върне към 4-3-3 в опит да противодейства на добрата игра на домакините по крилата.

Логиката подсказва, че това ще е отворен и интересен мач, с много положения за гол. Двата тима се чувстват комфортно в таблицата, спокойни са и уверени в своите сили. А няма нищо по-добро за гледане на мач между два такива тима.

Прогноза за: Каляри - Катания 2:2

Коефициенти от bet365:
Каляри - 2.10
Равен - 3.20
Катания - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Каляри - 2.15
Равен - 3.10
Катания - 3.50

 

Палермо - Сампдория
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 11.11.2012г.
Час: 13:30
Съдия: Антонио Джаночаро (Лече)


Палермо спечели четири точки в последните си пет мача, но трябва да признаем, че в миналия кръг и предишния кръг, сицилианският отбор беше поставен в тежки изпитания играейки срещу Рома и Милан. Отборът на Гасперини е без победа от 30 септември и вече заема предпоследното място в класирането.

Сампдория започна добре кампанията си в елита - с три поредни победи и зашемети специалистите. С шест загуби в шест последни мача и само две спечелени точки обаче „моряците" с крайцеровски ход са се насочили към дъното на таблицата за класиране и вече са на две точки от опасната зона. Евентуално поражение утре ще ги постави почти сигурно под чертата и вероятно в понеделник генуезци ще имат нов старши-треньор.

Чето, Мантовани, Миколи и Ернандес се намират в лазарета на домакините - все важни фигури, без които Палермо изглежда безидеен. Донати излекува травмата си, но засега остава извън сметките на треньора. Дибала обаче ще има възможност да играе, възползвайки се от отсъствието на лидерите. Бертоло ще бъде по левия фланг, Джорджи е в конкуренция с Бриенца за ролята на трекуартист. Схема на игра 3-4-2-1.

Самп ще пътува на юг без контузените Лопес, Берарди, Поци и Кръстич. Наказан е Да Коща. Добрата новина е завръщането в строя на Мунари. Вероятно Икарди ще играе като централен нападател, а Едер и Естигарабия ще са по крилата. Схема на игра 4-3-3.

Вероятно домакините ще се опитат да атакуват от самото начало и по този начин да притиснат гостуващия отбор, който освен това ще бъде подложен и от въздействието на местната публика. Ферара се очаква да заложи на по-дефанзивни действия, при които играчите му ще контраатакуват опасно. По принцип, този мач би трябвало да бъде спечелен от Палермо, но сицилианския тим допуска много грешки в своята половина и може да стане така, че нападателите да не успеят да компенсират пропуските на своите колеги.

Прогноза за: Палермо - Сампдория 2:1


Коефициенти от bet365:
Палермо - 2.10
Равен - 3.20
Сампдория - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 2.10
Равен - 3.00
Сампдория - 3.75

 

 

Киево - Удинезе
Стадион: "Марк Антонио Бендегоди", Верона
Дата: 11.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери (Рим)


Киево се измъкна от опасната зона след треньорската смяна, но „летящите магарета" все още не могат да намерят нужния баланс в играта си и претърпяха тежко поражение миналата седмица от Милан, а преди това се разминаха от такова само благодарение на пропуските на Наполи. Удинезе има само две загуби навън - от амбициозния Фиорентина и от тима на Валтер Мадзари. Именно под Везувий е последното поражение на фриулци и то е от 7 октомври. Оттогава хората на Гуидолин постигнаха две победи и две равенства в четири срещи и се изкачиха на десето място в класирането.

Лазаретите и на двата тима са добре запълнени. В този на домакините се намират Фрей, Палоши, Скуизи, Драме и Сезар. Корини вероятно ще намери решение на отсъствието на основните бекове в лицето на Йокич и Сардо. Гуан ще започне титуляр в халфовата линия, докато Ригони и Хатемаж ще са в конкуренция за средата на терена. При схема 4-3-3 Пелисиер ще води атаката.

В лазарета на гостите са Силва, Муриел, Баду, Пинци и Бенатиа, а за да станат още по-сложни нещата за Гуидолин, Домици изтърпява наказание. Това първо ще накара треньора да промени постройката на тима и тя ще бъде 3-5-1-1 с Ди Натале отпред. В средата на терена ще видим Ладзари и Перейра, а в защита Кода и Анджело ще играят с Данило.

Киево не е любител на бързия футбол, а играчите на Удинезе са изморени от мача си през седмицата, така че вероятно в началото двата тима ще предложат монотонна игра, без особени индивидуални единоборства. Може би ключът към успеха се крие в това, кой ще надделее по фланговете. Така или иначе се очертава напълно равностоен двубой, в който няма да е изненадващо, ако всеки един от колективите спечели трите точки.

Прогноза за: Киево - Удинезе 1:1


Коефициенти от bet365:
Киево - 2.20
Равен - 3.10
Удинезе - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Киево - 2.35
Равен - 3.00
Удинезе - 3.20

 

 


Парма - Сиена
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 11.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели (Кампобасо)


Това ще е мач между два отбора, които миналата седмица сложиха край на своите серии. Парма постигна три поредни победи преди неочаквано да загуби с 0:2 в Пескара, а Сиена се наложи у дома си над Дженоа и за първи път от пет мача насам постигна успех. След тези резултати, „дуковете" се намират на неочакваното девето място и имат 15 точки в своя актив, докато „малките тосканци" продължават да берат плодовете на отнетите шест точки преди началото на сезона и са последни, но вече само на три пункта от опасната зона.

Сантакроче, Миранте и Галопа са контузени от Парма и това означава, че Паварини ще пази на вратата. Маркиони е фаворит да започне в средата на терена, а при схема на игра 3-5-2, Донадони отново ще заложи в атака на Амаури и Биябияни.

Серсе Косми от началото на сезона не успява да събере оптимален състав и едва ли някой треньор би искал да е на негово място, защото Мартинес, Зе Едуардо, Розина и Родригес са контузени, а Ларондо, Белмонте, Витиело и Терци изтърпяват наказания. Схемата на игра е 3-4-2-1 с Калайо отпред. Единствената добра новина е, че полузащитата от мача срещу Дженоа е същата. Навсякъде другаде Косми ще трябва да търси решения за попълване на дупките.

Очертава се поредният любопитен двубой от 12-я кръг на Серия А. Всичко подсказва, че Парма би трябвало да спечели - в полза на „дуковете" са подкрепата от трибуните, по-малкото отсъстващи в тима и опитният Донадони. Но в такива на пръв поглед „лесни" мачове е по-разумно да бъдем внимателни, още повече, че домакините не един път са показвали, че им липсва мотивация срещу аутсайдерите и често допускат необясними гафове. Аутсайдер ли е Сиена? Тосканци може да са последни в класирането, но ако се върнем назад, ще видим, че те загубиха много срещи след оспорвана борба, а в някои се намеси и съдбата.

Прогноза за: Парма - Сиена 1:1

Коефициенти от bet365:
Парма - 1.75
Равен - 3.25
Сиена - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Парма - 1.75
Равен - 3.30
Сиена - 5.00

 

 


Дженоа - Наполи
Стадион: "Луиджи Ферари", Генуа
Дата: 11.11.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли (Болоня)


Дженоа загуби последните си четири мача и „грифоните" са само на три точки от 18-то място. На „Мараси" вече се питат необходима ли беше треньорската рокада, след като при Делнери генуезци нямат спечелена точка! Наполи изглежда се отказа от борбата за титлата след поражението срещу Ювентус, защото хората на Мадзари събраха само 4 точки от последните си три мача, но поражението на „бианконерите" срещу Интер остави „партенопеите" на 5 пункта от лидерската позиция, което не е толкова много за Серия А.

Истината е, че голям дял за лошите резултати на Дженоа са контузиите на основни състезатели. За този мач няма да играят Хоркуера, Бориело, Феронети и Варгас, които се борят с различни травми. Наказан е Бово. Делениери ще заложи на схема 4-3-3, като Инобиле ще стои постоянно на предни позиции, докато колегите му Янкович и Бертолачи ще изпълняват и дефанзивни функции. Морети ще играе в сърцето на отбрана, а Антонели ще изпълнява функциите на ляв бек.

Наполи не страда от сътресения в кадрово отношение и с изключение на Зунига, други отсъстващи от състава на Мадзари няма. Кавани и Пандев ще водят атаката, подкрепяни от Хамшик. В защита ще видим Кампаняро, Канаваро и Гамберини, които не играха срещу Днепът в средата на седмицата. Схема на игра 3-4-1-2.

Очакванията са за жестока битка, особено по фланговете, където предимството е на страната на Наполи. Това предполага, че домакините ще се опитат да овладеят средата на терена. Гостите са с по-качествен състав, а предимството на Генуа от страна на трибуните няма да бъде достатъчно за постигане на положителен резултат.

Прогноза за: Дженоа - Наполи 1:2

Коефициенти от bet365:
Дженоа - 4.20
Равен - 3.30
Наполи- 1.91

Коефициенти от Offsidebet:
Дженоа - 3.75
Равен - 3.30
Наполи- 1.95

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
106