Ювентус - Интер: Мачът на всички времена


Н. Гавазов

Ювентус - Интер: Мачът на всички времена

Ювентус - Интер
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 03.11.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто

Времето си върви, но мачовете между Ювентус и Интер никога не губят своя смисъл. В каквото и състояние да се намират двата отбора в навечерието на сблъсъка помежду си, срещата си остава главен афиш на кръга в италианския шампионат. Derby D'Italia - едно от емблематичните дербита не само в Европа, но и в целия свят. Мач, заради който си заслужава да забравиш всичко останало.

Двата тима, както в минали години се намират на първите места в таблицата за класиране. В случая с Ювентус едва ли може да бъдем изненадани. Всички журналисти и специалисти определят „бианконерите" за основен кандидат за титлата и вероятно имат основание да твърдят това, защото „Старата дама" е без загуба в 49 мача от Серия А. През седмицата Ювентус победи много трудно Болоня с гол на таланта и едно от европейските открития Пол Погба в 90-та минута, но полемиката около битката в Катания още продължава, което наложи ръководството на торинци да обяви медийно затъмнение с цел успокояване на напрежението.

За разлика от Ювентус, Интер загуби повече точки от началото на кампанията си, но „нерадзурите" имат своята харизма. Колективът на Андреа Страмачони след всяка следващата победа изглежда все по-уверен в собствените си сили. Никой не знае докъде ще стигнат миланци, но засега се очертава интересен път на развитие с млад и неопитен, но много талантлив специалист. Интер е в серия от шест поредни победи, включително над Милан и Фиорентина. През седмицата „нерадзурите" също имаха тежко изпитание и успехът срещу Сампдория дойде много трудно, а в края на мача домакините дори можеха да загубят преднината си. Така или иначе Интер грабна победата, а това засега го оставя на второ място в класирането на четири точки от Ювентус.

Добрите новини от лагера на Ювентус са, че Антонио Конте има пълен състав на свое разположение. След няколко изключителни изпълнения, вероятно Погба ще седне на пейката, отстъпвайки мястото си на по-опитни футболисти като Вучинич и Джовинко. Маркизио и Видал ще заемат позиции в средата на терена заедно с Пирло. Схемата на шампионите ще бъде 3-5-2.

Страмачони няма да може да разчита на Коутиньо, Марига, Снайдер, Оби, Киву и Станкович. Специалистът започна с 4-3-2-1 срещу Сампдория, но този път той ще разполага под ръка с Жуан, което ще му позволи да играе с трима в защита или постройката ще бъде 3-5-2 или 3-4-3 в зависимост от това, в каква степен ще бъдат използвани Касано и Паласио. При всички положения начело на атаката ще видим Милиото и Антонио, а в средата на терена Камбиасо, Гаргано и Гуарин.

Историята на сблъсъците между двата отбора е благосклонна към Ювентус. В предишните 79 срещу у дома срещу „нерадзурите", „бианконерите" са печелили 55 пъти и са загубили само 10 мача.

Последната победа на Интер в Торино датира от сезон 2004/2005, благодарение на гола на Хулио Крус. Миланци победиха с 3:1 и в сезон 2003/2004, а дотогава нямаха успех тук от сезон 1992/1993, когато героизмът на Рубен Соса и Шалимов помогнаха за успеха с 2:0 на „Стадио Деле Алпи".

Последното равенство между двата тима е от сезон 2008/09, когато Марио Балотели и Зденек Григера вкараха за 1:1.

Въпреки това, Ювентус излезе победител в последните си три срещи срещу Интер в Торино. Миналият сезон срещата завърши 2-0, благодарение на гола на Алесандро Дел Пиеро и Мартин Касерес. През 2010/11 Алесандро Матри се разписа за триумфа с 1:0, а през 2009/2010, Джорджо Киелини и Клаудио Маркизио вкараха за победата с 2:1.

Какво да очакваме на „Ювентус Арена"? Няма съмнение - интересен двубой, в който ще станем свидетели както на персонални сблъсъци, така и на надлъгване между двамата треньори. Вероятно Страмачони е наблюдавал мача между Ювентус и Наполи, и знае какво трябва да прави, а най-важното - да неутрализира Пирло. Може би „нерадзурите" няма да направят грешката на „партенопеите" и да се хвърлят в безумни атаки, търсейки победата, а ще се опитат да си осигурят точката, а след това каквото дойде. Ако трябва да сравним отделните линии, Ювентус е по-добър в защита, но Интер изглежда по-силен в нападение. В средата на терена съществува паритет и всичко това показва, че ни очаква равностоен двубой, в който победителя ще постигне своя успех с разлика от не повече от един гол. По-вероятното е обаче двата тима да спечелят по една точка и по такъв начин статуквото на върха да се запази, а интригата в шампионата да остане.

Прогноза: Ювентус - Интер 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

07 октомври Сиена - Ювентус 1:2 (Серия А)
20 октомври Ювентус - Наполи 2:0 (Серия А)
23 октомври Нордселанд - Ювентус 1:1 (Шампионска лига)
28 октомври Катаня - Ювентус 0:1 (Серия А)
31 октомври Ювентус - Болоня 2:1 (Серия А)

Интер:

07 октомври Милан - Интер 0:1 (Серия А)
21 октомври Интер - Катаня 2:0 (Серия А)
25 октомври Интер - Партизан 1:0 (Лига Европа)
28 октомври Болоня - Интер 1:3 (Серия А)
31 октомври Интер - Сампдория 3:2 (Серия А)
Досегашни срещи:

Ювентус - Интер

174 срещи
80 победи за Ювентус
43 равенства
51 победи за Интер
Голова Разлика: 253:211 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.65
Равен - 3.60
Интер - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.65
Равен - 3.60
Интер - 5.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149