Фиорентина сложи край на 30-годишно проклятие


Н. Гавазов

Фиорентина сложи край на 30-годишно проклятие

Фиорентина прекъсна неуспешната си серия като гост през този сезон, побеждавайки Дженоа с 1:0 в мач от 9 кръг на Серия А. Успехът на „виолетовите" е още по-ценен, защото е първи на „Мараси" за последните 30 години. В същото време президентът на Дженоа Енрико Прециози трябва да се замисли, дали беше необходимо да уволнява Луиджи Де Канио. Под ръководството на Дел Нери „грифоните" губят втори пореден мач, при това този път без никакви шансове за успех.

Фиорентина също не игра добре - просто домакините изглеждаха прекалено бавни, а играта им еднообразна. Единственото попадение в мача дойде в 14-та минута. Родригес от собствената си половина подаде великолепен диагонален пас, Паскуал надбяга защитниците и успя да стигне до топката преди вратаря Фрей.

До почивката преимуществото на гостите в резултата можеше да бъде по-голямо, но Ляич не реализира, оставяйки очи в очи с вратаря на домакините. Малко след началото на второто полувреме сърбинът не се възползва от още една чудесна ситуация след удар на Йоветич.

Към средата на второто полувреме „виолетовите" отстъпиха инициативата на съперника, но Вивиано така и не се наложи да се намеси до края.

След тази среща Дженоа се намира на 16-то място, а Фиорентина остана на пета позиция, но вече на точка от Лацио.

 

  Сподели
104