Анонс на 10 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 10 кръг на Серия А

Палермо - Милан
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 30.10.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Плътността в средата на таблицата за класиране на Серия А накара дори Милан, намиращ се на 11-то място да се обръща все по-често назад. Победата в миналия кръг помогна на „росонерите" да подобрят малко позициите си, а Масимилиано Алегри, който рискува във всеки следващ кръг да бъде уволнен - да запази поста си. „Палермо прогресира и играе много добър футбол. Нашата задача обаче е постигнем победа и да започнем да се изкачваме по-бързо в таблицата за класиране", заяви преди мача наставника на „росонерите".

Палермо докара мача в Сиена до равенство, което е трето подред, а в общия план на представянето на тима това е четвърти мач без поражение за сицилианския тим. Хората на Гасперини все още се намират в зоната на изпадащите, но с тима може да се случи удивителна метаморфоза: при победа над Милан тази вечер, „орлите" ще догонят „росонерите"!

За Сицилия не заминаха Де Шилио (страдащ от вирусна инфекция), Боатенг и Антонини (двамата се оплакаха от умора в мускулите). В строя се завърна Мунтари, който продължително време се намираше в лазарета. Революционната схема 3-5-2 ще получи нова проверка на стадион „Ренцо Барбера", а Ел Шаарави поредната възможност да докаже таланта си.

В списъка на контузените от домакините са Миланович и Ернандес, което е лоша новина за феновете на Палермо. Завърнаха се обаче Муньос и Бертоло. Първият ще започне мача в стартовия състав, а втория от резервната скамейка. Треньорският щаб няма да прави други промени и ще заложи на хората, докарали нещата в Сиена до 0:0. Схемата на игра се очаква да бъде 3-4-2-1 с Миколи начело на атаката.

„Ренцо Барбера" не е добро място за Милан. Миналата година „росонерите" победиха с 4:0 тук, но това беше първи успех за последните шест мача между двата тима в Палермо. В момента домакините изглеждат малко по-слаби от миналия сезон, но кой може да твърди, че Милан е станал по-силен без Ибрахимович и Силва? Очертава се интересен мач, в който лично аз не бих се доверил изцяло на гостите.

Прогноза за: Палермо - Милан 1:1


Коефициенти от bet365:
Палермо - 2.90
Равен - 3.30
Милан - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 2.95
Равен - 3.15
Милан - 2.35

 

Интер - Сампдория
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 31.10.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Довери

В четири поредни срещи Интер показва стопроцентови резултати. Победени се оказаха Болоня, Партизан, Катания и Милан. Именно успехът в миланското дерби даде на „нерадзурите" увереност в собствените сили. Така в таблицата за временното класиране на Серия А Интер вече заема трето място, изоставайки само на една точка от Наполи.

В противоположно направление се движи Сампдория. Отборът на Чиро Ферара започна добре кампанията си в италианския шампионат, но претърпя четири поредни загуби, не успявайки да се противопостави на Наполи, Киево, Парма и Каляри. Обидното в тези срещи е, че „моряците" създадоха повече положения за гол от своите противници, а не взеха нищо. Така след десет мача Сампдория заема 11-то място и има в актива си десет точки.

В лазарета на Интер се намират Коутиньо, Марига, Снайдер, Оби, Киву и Станкович, който днес каза, че желае да бъде треньор в клуба след като сложи край на кариерата си. Жуан е наказан. Схемата на игра ще е 3-5-2- с Касано и Милито начело на атаката. На двата фланга на полузащитата ще застанат Санети и Нагатомо, а вероятно Муднгай ще се разположи в средата на терена.

Гостите са без контузените Лопес, Поци, Мареска и Крстичич. Това означава, че на практика „моряците" ще започнат без истински нападател, с Едер, който ще води атаката. Поли се завръща в средата на терена, а Серхио Ромеро на вратата. Схемата на игра ще е 4-3-3.

Сампдория загуби последните си срещи, но стила на „моряците" си е един и същ - атакуващ и създаване на много положения за гол. Това напълно съответства на идеологията на Страмачони, чийто отбор оставя контрола на топката на опонентите си, защитава се здраво и атакува опасно с двама или трима футболисти. Не е сигурно утре гостите каква стратегия ще изберат, но вероятността да измъкнат нещо от набиращия скорост Интер е много малка.

Прогноза за: Интер - Сампдория 3:1

 

Коефициенти от bet365:
Интер - 1.53
Равен - 3.80
Сампдория - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 1.53
Равен - 3.60
Сампдория - 6.75

 

Аталанта - Наполи
Стадион: "Атлети Адзури", Бергамо
Дата: 31.10.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Аталанта оцеля в Пескара, след като остана с десет човека заради изгонването на Пелусо в 47-та минута, а в предишния кръг бергамци победиха у дома си Сиена отново с намален състав, заради червения картон на Кармона в 63-та минута. Ако това не е характер... Лошата новина е, че в последните си пет мача Аталанта има само една победа, а отбора заема 15-то място в класирането на две точки от опасната зона.

Наполи от началото на сезона има едно равенство и поражение при гостуването си на Ювентус. Тези резултати отреждат на „партенопоеите" второто място в класирането и три точки след лидера Ювентус, който е изправен пред лесен мач, а това означава, че неаполитанците ще пътуват на север с една единствена мисъл - да потърсят победата на „Атлети Адзури".

Домакините ще са без контузените Пинто, Капели, Фери и Радованович, както и наказаните Чигарини и Пелусо. Колантуоно ще се принуди да постави на левия край на отбраната Бривио , а пред него Бонавентура. Схемата на игра ще е 4-4-1-1 с Денис начело на атаката, подкрепян от Моралес.

Зунига и Кавани пропускат пътуването до Бергамо поради контузия, а това означава, че вероятно Ароника или Досена ще заместят Хуан. Мадзари няма да извършва ротации и ще заложи на обичайната си единадесеторка. Схемата на игра ще е 3-4-1-2 с Пандев и Инсие начело на атаката.

Предположенията са, че от самото начало гостите ще се опитат да наложат високо темпо на игра - нещо, което няма да се хареса на домакините. Може би те ще приемат играта в собствената си половина, разчитайки чрез дълги топки да извеждат нападателите си на голови позиции. Единственото предимство за Аталанта е, че те играят пред собствена публика, което обаче няма да е достатъчно за да компенсира по-добрата класа на Наполи.

Прогноза за: Аталанта - Наполи 1:2


Коефициенти от bet365:
Аталанта - 3.75
Равен - 3.40
Наполи - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Аталанта - 3.50
Равен - 3.10
Наполи - 2.15

 

Ювентус - Болоня
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 31.10.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Ромео

Така се получава наистина - може да владееш топката 54% от времето, да отправиш 18 удара към чуждата врата (срещу шест на противника), да запишеш 90% точност на паса, да контролираш мач и накрая да те обвинят в нечестна игра. Такава метаморфоза се получи с Ювентус в Сицилия, където се състоя един от най-големите европейски скандали, не по-малък от онзи на „Стамфорд Бридж". В интерес на истината голът на Бергесио беше отменен незаслужено, а това доведе дома Ювентус да спечели трите точки и да продължи да отстоява първата си позиция.

Нещата с Болоня не се развиват никак добре. „Розоблу" записаха една фантастична победа при гостуването си на Рома в средата на септември и специалистите побързаха да се отрекат от предварителните си прогнози, че болонци ще се борят за мястото си в елита. Оттогава досега обаче тима спечели само три точки и се смъкна на предпоследното място със седем точки в своя актив.

Ювентус ще бъде без Видал и това е единственият отсъстващ от състава на домакините, а това ще е шанс за Погба да започне като титуляр. Конте едва ли ще предприема някакви кардинални промени, така че най-вероятно в атака ще видим Матри и Джовинко, а Асамоа и Касерас на двата фланга. Схемата на игра ще е 3-5-2.

Болоня пристига в леговището на шампиона без контузените Курчи, Натали, Акуафреска, Стоянович, Перес и Хименес. Наказани са Диаманти и Портанова, а това вече е сериозен проблем и едва ли в този момент някой иска да бъде на мястото на Пиоли. Специалистът е ограничен откъм атакуващи опции, така че отпред няма кой друг да застане освен Габиадини и Джилардино. Тайдер ще замести Диаманти зад двамата нападатели, а Гауренте ще отиде на левия фланг на полузащитата. Схема на игра 4-3-1-2.

Очакванията са домакините да окажат силен натиск от самото начало, докато Болоня ще приеме играта в собствената си половина и единственото, което гостите ще правят е да контраатакуват. Статистика, качествен състав, кадрови проблеми и подкрепата на публиката - всичко това е в полза на Ювентус. Всякакъв друг резултат освен победа за шампионите ще бъде една огромна изненада.

Прогноза за: Ювентус - Болоня 2:0


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.25
Равен - 5.50
Болоня - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.25
Равен - 5.25
Болоня - 12.00

 

Парма - Рома
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 31.10.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато


Парма постави точка на слабото си представяне, постигайки две поредни победи, което позволи на „дуковете" да се изкачат на седмо място в класирането и да съберат 12 точки в своя актив. Ако трябва да бъдем по-конкретни, в двата си последни мача хората на Донадони проявиха характер и с много воля постигнаха целите си.

Ако кажем, че Рома е най-веселият отбор, няма да излъжем. Кка да не се възхитим на този отбор, който толкова щедро дарява публиката с най-различни резултати, с волеви победи и безволеви поражения?! След като „вълците" победиха Аталанта и Дженоа, всички помислиха, че Земан наистина знае накъде е повел хората си. Срещу Удинезе през уикенда в първите 20 минути на „Олимпико" имаше само един отбор, който скри топката на „фриулци", а някой от букмейкърите спряха да приемат залози за домакините. В крайна сметка гостите не само заличиха пасива от два гола, но грабнаха победата след скандална дузпа. Така столичани си останаха с 14-те точки, които засега им отреждат шестото място в класирането.

Парма е без контузените Сантакроче, Паладино и Галопа. Миранте е наказан. Рома пък пристига без намиращите се в лазарета тадей, Балдзарети и Лобонт и наказания Тачидис. Домакините ще излязат с постройка 3-5-2, докато Земан ще продължи да използва 4-3-3. Няма да видим някакви кардинални изменения в съставите с изключение на това, че Роси ще отиде в центъра на полузащитата, а Пиянич на десния край. Додо ще поеме функциите на ляв бек. Атаката на домакините ще се води от Биябияни и Амаури, а Гоби и Роси ще се разположат по фланговете.

Този мач напомня много на сблъсъка с Дженоа. Парма има добри футболисти, които у дома си играят много агресивно, опитвайки се овладеят средата на терена, което гостите ще се опитат също да направят. Всъщност, тук ще се реши изхода от този мач. А как би завършил той? Лично аз вече не смея да бъда твърд по отношение на представянето на „вълците", от които могат да се очакват всякакви изненади.

Прогноза за: Парма - Рома 1:1


Коефициенти от bet365:
Парма - 3.00
Равен - 3.50
Рома - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Парма - 2.75
Равен - 3.40
Рома - 2.40

 

 

 

Очаквайте прогнози и на останалите срещи от кръга...

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228